- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Genève Motor Show 2018: Verdenspremiere

Ny Citroën Berlingo - smart familieakvarium


Af Søren Clauding – marts 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familieakvarium eller funktionel og smart familiebil. Vælg selv. Men et faktum er det, at Citroën har haft og fortsat har stor succes med den rummelige og praktiske Berlingo, som første gang så dagens lys i 1996. 3,3 millioner eksemplarer er der blevet solgt af bilen, som nu kommer i 3. generation med verdenspremiere på Genève Motor Show.

 

Den nye Citroën Berlingo er mere moderne og som tiden byder, samt i lighed med dens øvrige Citroën-søskende, ser den mere maskulin ud. Ved at kombinere en forbedret version af den oprindelige Berlingo platform til bagenden (der er en af de nødvendige ingredienser for at fastholde den høje grad af funktionalitet) med den nye EMP2 platform til fronten (hvilket medfører en højere og kortere forende samt i tilgift forøget sikkerhed) opnår man det bedste fra begge verdener, som man selv udtrykker det hos Citroën.

 

Airbumps

Og så har den nye model fået de karakteristiske Airbumps på siden i lighed med Citroën C3. Indvendigt har den et klassisk Citroën interiør med masser af opbevaringsplads og så kan man selv vælge, hvor stor den skal være: Berlingo lanceres i to størrelser: M og XL på hhv. 4,40 meter og 4,75 meters længde, og den fås også i en 5 og 7-personers version.

 

De tre individuelle sæder bagi kan fjernes med en enkelt bevægelse og efterlader et helt fladt bagagerumsgulv. Kombineret med et sammenfoldeligt passagersæde giver det mulighed for at transportere genstande med en længde op til 2,70 m til M-version og 3,05 m for XL modellen. Bagagekapaciteten er på 775 hhv. 1050 liter.

 

Lancering i Danmark: Sommeren 2018.


Genève Motor Show walkabout

Forårets vigtigste bilshow har slået portene op. Tag med på en gåtur, "real time", ikke på hele udstillingen, men en stor del af den. Oplev showet, få et lille indblik i mange af nyhederne. Og siden sætter vi naturligvis hen ad vejen ekstra fokus på et udvalg af det mest interessante og vigtige indhold. Videoen er i Fuld HD og kan fx streames på en TV-skærm. God tur! 

Genève Motor Show walkbout: Citroën

Citroën har flere nye biler på Genève Motor Show, bl.a. verdenspremiere på den nye Berlingo, som har mange interessante detaljer fra dens søsterbiler af samme mærke. Fuld HD.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt