- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elektrificering: Miljørigtig Range Rover


Af Søren Clauding – 4. oktober 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med introduktionen af den nye Range Rover Sport dokumenterer Jaguar Land Rover fabrikken, at man mener det alvorligt med den seneste miljørigtige satsning, der bl.a. inkludere den nye elektriske Jaguar I-Pace og underbygges af fabrikkens satsning i Formel E mesterskabet. Den nye Range Rover Sport kommer nemlig også som plug-in hybrid.

 

Den nye Range Rover Sport med tilnavnet P400e er Jaguar Land Rovers første plug-in hybrid eller opladningshybrid, som nogle ynder at kalde sådan en. Dens hybridmotor lever en systemeffekt på op til 404 hk baseret på en 300 hestes 2-liters benzinmotor og en 116 hestes elektromotor. Med maskineriet for fuld udblæsning når man de 0-100 km/t på kun 6,7 sekunder og topfarten er 220 km/t. Det store drejningsmoment på op til 640 Nm kommer dog især kommer i anvendelse, når bilen skal ud i det terræn, den er skabt til at forcere.

 

Beskeden miljøbelastning

Ifølge den officielle EU-norm udleder drivlinen blot 64 gram CO2 pr. km og rækkevidden på elektricitet alene er 51 km. Ved hurtigladning tager det 2 timer og 45 minutter at oplade batteriet, hvis man f.eks. på bopælen disponerer over en 32 Ampere wallbox. Med 10 Amp ladekablet, som er standard, tager en fuld opladning 7 timer og 30 minutter.

 

Jaguar Land Rover har en erklæret målsætning om, at alle deres nye biler skal være elektrificeret i en eller anden grad fra 2020. Den proces er den nye Range Rover plug-in hybrid en del af.

 

Generelt facelift

Parallelt med introduktionen af plug-in hybrid versionen af Range Rover Sport har hele viften af varianter fået et designmæssigt løft. Flagskibsversionen SVR yder nu op til 575 hk, hvilket gør den til den hurtigste serieproducerede Range Rover nogensinde med et accelerationspotentiale på 0-100 km/t i løbet af blot 4,5 sekunder. Designet omfatter bl.a. en øget brug af carbon.

 

Fronten er udstyret med et nyudviklet intelligent pixel-laser LED forlys og en opgraderet frontgrill og kofanger. Opgraderingen inkluderer også det nye Touch Pro Duo infotainmentsystemet, kaldet Blade, som iflg. Fabrikken selv er det mest avancerede infotaintmentsystem nogensinde fra Jaguar Land Rover. Det betjenes via to 10” HD farve berøringsskærme.

 

Og så er Range Rover Sport ikke for ingenting elektricifiseret. Hele 14 strømudtag findes der i bilen – inklusiv mulighed for opladning af bærbare PCer og andre enheder.  Den nye Range Rover Sport er designet og udviklet af Jaguar Land Rover i Storbritannien, og vil blive produceret på Solihull fabrikken.


Link til importøren

Range Rover prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt