- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagen Arteon har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show: VW premierer

med den nye Arteon på "toppen af podiet"


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indtil en ny VW Phaeton kommer på markedet, vil den helt nye Arteon være toppen af poppen hos det tyske bilmærke. VW beskriver selv Arteon som en ny Gran Turismo model, der skal positioneres over den velkendte Passat og ”forene elegance og sportslighed i et nyt æstetisk design”. Se på billederne – det må vel siges at være lykkedes meget godt.

 

Tobias Sühlmann, der er designeren bag Arteons udvendige linjer, forklarer: ”Takket være bilens lange akselafstand, en langstrakt taglinje, det coupé-lignende fastback-design og den store bagklap, tilbyder den nye premiumbil mere plads og flere variationsmuligheder end en klassisk limousine”.  Og indrømmet, det store bagagerum på 563 liter og den mere end limousineagtige bagsædeplads er bemærkelsesværdig. Også at bilen er skabt som en hatchback, så bagagepladsen kan udvides til over 1,5 kubikmeter – trods coupéformen.

 

Desuden er Arteon et godt eksempel på fleksibiliteten i VW gruppens MQB platform, for det er den samme platform man f.eks. finder i den kompakte VW Golf. MQB betyder ”Modularen Querbaukasten”, hvis nogen skulle have glemt det, og Arteon har en akselafstand på ikke mindre end 2,84 meter – og den er 4,86 meter lang.

 

Arteons front er et af bilens væsentligste designelementer. Den nyudviklede front er kendetegnet ved en langstrakt kølerhjelm, der strækker sig helt ud over begge forskærme og en kølergrill, der dominerer hele bilens bredde. De nye LED-forlygter og dagskørelys integreres dermed i kølergrillens horisontale, forkromede lameller. Frontdesignet er dobbelt interessant, fordi det angiver retningen for de fremtidige VW designudtryk.Volkswagen tilbyder Arteon med seks nye motorer, der yder fra 150 til 280 hk og den kan fås med både for- og firehjulstræk og med digital instrumentering. Dertil hører bl.a. Active Info Display, Head-up-Display og det nye infotainmentsystem „Discover Pro‘‘ med en 9,2” glasskærm, der bl.a. har det nye bevægelsesbetjening.

 

Den automatiske distanceregulering (ACC) aflæser nu f.eks. hastighedsbegrænsninger på den aktuelle strækning og tilpasser hastigheden til derefter. Det nye dynamiske kurvelys kan bl.a. på grundlag af GPS-data fra bilens navigationssystem, forudse sving og kurver og oplyser vejen, inden man reelt har styret ind i svinget.

 

Arteon vil være på markedet i Danmark allerede i juni 2017 men endnu er priser og udstyr ikke fastlagt.


Volswagen Tiguan All Space havde også premiere i Genève. Den er en forlænget Tiguan på størrelse med Skoda Kodiaq

Volkswagen Arteon.

 

Arteons bagagerum rummer 563 liter.


Volkswagen I.D.Buzz


E-mobiliteten var ikke glemt i Genève. Man udstillede denne konceptudgave af en elektrisk "VW Bus" med referencer til det klassiske "Rugbrød". Teknologien deles med bl.a. VW Golf.

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt