- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suzuki Swift har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show:

Europapremiere på den helt nye Suzuki Swift


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den helt nye Suzuki Swift vises for første gang i Europa på Geneve Motor Show. Den populære lille bil er fornyet hele vejen rundt og introduceres herhjemme lige før sommerferien. Den hidtidige model er solgt i over 5,4 millioner eksemplarer og fremstår meget anderledes end den hidtidige.

 

Det første regulære generationsskifte fandt sted i 2005 og det blev på flere måder skelsættende for modellen. Så stor var forvandlingen, at det gav mening at betegne den nye Swift som den første af nye fremtidige generationer. Anden generation kom til i 2010. Trods en gennemgribende fornyelse blev modellens DNA og unikke appeal til fulde bevaret.

Helt ny platform

Den nye Swift er skabt på en helt ny platform, som Suzuki kalder ”Heartech”. Der er tale om den stiveste og letteste platform fra Suzuki nogensinde. På dette nye tekniske grundlag har det været vigtigt ikke blot at overføre, men også at videreudvikle Swifts karakteristiske køredynamik.

 

Under udviklingen har Suzuki haft fokus på at løfte hele køreoplevelsen til et nyt niveau. For eksempel er den i forvejen store sporvidde øget og det direkte styretøj er fintunet. Lige så vigtigt har det været at skabe et design, der både forstærker og bevarer det ikoniske udtryk, som modellen er kendt for. Det ses i fronten, som nu er mere skarp og aggressiv og i hele bilens fremtoning, der er blevet bredere og lavere. Det nye design spiller i øvrigt optimalt sammen med den meget karakteristiske skulderlinje, der yderligere forstærker bilens sportslige udtryk.

 

Mere kabineplads

Den nye platform sikrer samtidig et større bagagerum, men også en rummeligere kabine, fordi motorerne fylder mindre. Man indfører ved samme lejlighed to nye af slagsen, en Boosterjet turbo-motor på 112 hk og en udgave med Suzukis såkaldte mild-hybrid-teknik. Desuden introduceres ny sikkerheds-teknologi med bl.a. radar-, kamera- og laserbaseret overvågning, nødbremse og førerassistance.

 

Efter planen kan vi allerede sidst i uge 12 berette fra de første internationale prøvekørsler af den nye Swift.


Link til importøren


Suzuki prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt