- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subaru XV har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Ny Subaru XV skal være verdens sikreste


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subaru har benyttet det store motor show i Genève til at præsentere den helt nye Subaru XV, der kommer på markedet i november 2017. Bilen har designmæssig stor lighed med den hidtidige model, men der er ikke desto mindre tale om en helt ny bil, oven i købet baseret på en helt ny platform.

 

Den helt nye Subaru XV er vokset, og den er den første model i Europa som er bygget på den såkaldte Subaru Global Platform, der giver øget sikkerhed og endnu skarpere køreegenskaber. Den nye Subaru XV har også Subarus roste og prisbelønnede sikkerhedssystem EyeSight og flere forebyggende sikkerhedssystemer end nogensinde.

 

Subaru XV debuterede i 2012 og var da Subarus første model beregnet specielt til det europæiske marked. Anden generation er en helt igennem ny model og som antydet gennem anvendelsen af den nye globale platform er der her tale om det, man kan kalde en verdensbil.

 

Verdens højeste sikkerhed

Arkitekturen vil blive brugt i alle kommende Subaru-modeller, og strukturen har den ambitiøse målsætning at Subaru bilerne skal byde på ”verdens højeste sikkerhed” i mange år fremover. Subaru Global Platform er også skabt til fremtidige drivkilder som hybrid, Plugin-hybrid og ren eldrift. Den er med andre ord usædvanlig fleksibel.

 

Konstruktionen er næsten dobbelt så vridningsstabil som tidligere, hvorved ikke bare stabiliteten øges men også lydniveauet i kabinen mindskes. Samtidig med, at bilens krængningstendenser halveres, giver den nye platform også et endnu lavere tyngdepunkt, ligesom evnen til at modstå kollisioner er forbedret. Subaru Global Platform absorberer hele 40 procent mere end den tidligere generation, hvad der forbedrer den totale sikkerhed væsentligt.

 

”Selv om den nye XV ikke har dele til fælles med den gamle model, så er slægtskabet tydeligt,” mener Subarus danske salgsdirektør Niels Thaning. ”Bilen er den første med vores nye og fremtidige formsprog, kaldet Dynamic X Solid, og så er den vokset nogle centimeter på alle ledder, så den er mere rummelig, hvad der helt sikkert vil falde i de danske bilkøbers smag.”


 

 

Subaru XV vil som alle Subaru'er også være udstyret med boxer-motor. Men de er finjusteret og bedret når den nye bil lander på markedet til november.

Subaru prøvekørsler - find dem hér >>>


Vi har tidligere optaget denne on-board video, der viser hvordan Subary Eyesight fungerer i praksis. Her er det installeret i en Subaru Outback


 

 

 

 


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt