- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault Zoe e-Sport Concept har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show: Renault Zoe e-Sport

Verdenspremiere på 460-hestes standardvognsracer


Af Søren Clauding – marts 2017 - opdateret i april 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault Zoe er den mest solgte elektriske bil på det europæiske marked. Det går da også stærkt, når Renault er i stødet og det er den franske bilfabrik næsten konstant. I skrivende stund fører fabrikken det innovative Formel E mesterskab for elektriske Formel racerbiler og det var nærliggende, at producere en standardvogn til race, baseret på den samme teknologi.

 

I Genève havde Renault verdenspremiere på en super hurtig udgave af Renault Zoe, kaldet e-Sport. Der er tale om en konceptbil, baseret på Formel E racerbilen, men da reglementet ikke her er en begrænsning, har man hentet mange flere gnister ud af drivlinen.

 

Renault Zoe e-Sport er udrustet med to el-motorer, der præsterer 460 hestekræfter. Som standardbil er Zoe e-Sport i sagens natur hverken helt så aerodynamisk som formel-racerbilen, eller helt så let. Faktisk vejer den 1400 kg mod Formel E racerens 880 kg. Vægten inkluderer 450 kg batterier. Alligevel klarer den 0-100 km/t på imponerende 3,2 sekunder - det er blot 0,3 sekunder mere end Formel E racerbilen

 

Og det er sikkert og vist, for bilen kan køre, og til jer, der måtte være nået til disse linjer, er vi på motorsiden.dk blever stillet en prøvekørsel i udsigt inden så længe. Det glæder vi os til at fortælle mere om, når den tid måtte komme... Nyd billederne imens.


Renault prøvekørsler - find dem hér >>>


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt