- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Peugeot Instinct Concept skal fortsætte succes'en


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot kom hjem fra Genève Motor Show med endnu en titel som Årets Bil til Peugeot 3008. Denne gang var det titlen ”Car of the Year 2017” i Europa, det handlede om og på den franske bilfabrik hviler man ikke på laurbærrene, hvilket også afspejler sig på dette års biludstilling i Genève, hvor Peugeot præsenterer en fremtidsvision for den selvkørende bil: PEUGEOT INSTINCT CONCEPT med en helt ny generation af i-Cockpit.

 

Generelt har Peugeot stor succes, hvilket er en af årsagerne til at man ambitiøst kunne kaste sig ind i købet af Opel. Peugeots bestseller, Peugeot 208, oplevede fortsat succes i 2016 med en stigning i salget på 8 procent. Og Peugeot 2008, som også danner grundlag for den nye Opel Crossland X (baseret på det hidtidige udviklingssamarbejde mellem PSA koncernen og General Motors), tegner sig med 10 procent for den største stigning. Og man har med næsten 100.000 ordrer på blot fire måneder lige fra begyndelsen oplevet en kolossal succes for den nye 3008.

 

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT er Peugeots bud på en selvkørende oplevelse, der samtidig er en virkeliggørelse af mærkets evigtgyldige dedikation til køreglæde. Selvkørende biler er den næste revolution i bilindustrien. Alle producenter vil på sigt tilbyde denne teknologi – forskellen vil ligge i, hvordan man griber det an, mener man hos Peugeot og sætter handling bag ordene.

 

Internet of Things

Med PEUGEOT INSTINCT CONCEPT præsenterer Peugeot for første gang nogensinde en bil med en funktionsdygtig indbygget I.o.T. (Internet of Things) platform, bl.a. Samsung ARTIK Cloud, som forbinder bilen med brugerens ”cloud”. Konceptbilen kan integrere de data, som brugeren ønsker at dele fra sin smartphone, smartwatch etc., og den kan også forbinde brugeren til hjemmet og kommunikere med enheder som smart TV, audio streaming, PC´er og alarmsystemer.

 

PEUGEOT INSTINCT CONCEPT giver føreren mulighed for selv at køre bilen, men man kan også lade bilen gøre arbejdet i den såkaldte autonome indstilling. Cockpittet indeholder et kinematisk system, som aktiveres, når der skiftes mellem Drive og ”Autonomous mode”. Rat og panel foldes ind i instrumentpanelet og speederpedalen forsvinder ind i pedalenheden. Men uanset, hvilken køreindstilling, der er valgt, har føreren fuld kontrol over bilen. Ved siden af den 9,7” store berøringsskærm i midterkonsollen finder man nemlig et ”i-Device”, som kan bruges til at tage styringen over bilen til enhver tid.

 

Det udvendige design

Optimeret aerodynamik har været et fokusområde for udviklingen af PEUGEOT INSTINCT CONCEPT. Den er karakteriseret af en lang, slank profil, der ender i en ekspressiv front. I midten af hver LED forlygte sidder et kamera, der ligner pupillen i et øje. Kameraerne skanner bilens omgivelser og sender information tilbage til køreassistentsystemenerne. Og så matcher bilens aggressive fremtoning i øvrigt de 300 hestekræfter, som plugin-hybrid drivlinen frembringer…


Link til importøren

Peugeot prøvekørsler - find dem hér >>>


Det enlige danske jurymedlem, Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDM's tidsskrift MOTOR, havde også Peugeot 3008 som sin topkandidat.


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt