- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den kraftigt faceliftede Nissan Qashqai har verdenspremiere på Genève Motor Show


2017 Genève Motor Show:

Nissan Qashqai facelift ude som inde


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når Nissan annoncerer et facelift på den SUV/Crossover, som alle konkurrenterne i Europa måler sig op imod, er der grund til at spidse øre. Især når faceliftet er mere end blot et par nye lygter og en ændret kofanger.

 

OK, nye lygter har den fået og en ny lyssignatur. Med LED lys kan man nu lettere kende en Qashqai på landevejen i mørke såvel som i dagslys gennem den boomerangformede form. Og adaptive forlygter er også en mulighed. Men nok så vigtigt: De ydre såvel som de indre linjer er blevet justeret og derved holder Nissan liv i den enestående position, den har på markedet.Også bagtil genfinder man boomerangformen i lygterne, som desuden inkluderer en 3D linse, som tydeliggør lygternes udseende og karakter. I øvrigt er hele frontpartiet redesignet og den seneste ”V-motion” grill understreger oplevelsen af bilen. Stødfangeren fortil såvel som motorhjelmen er helt igennem nye.

 

Trekantede pyramider

Men udvendigt handler det også om fine detaljer som de små trekantede pyramider under bilen (se også videoen her på siden), som medvirker til at reducere luftmodstanden, strømline luftstrømmen under bilen og derigennem også medvirke til bedre vejbeliggenhed. Dertil kommer en række ændringer af kabinen, som tilsammen forøger premium følelsen i Qashqai.Interiørdesignet er gjort skarpere, linjeføringen strammet op og materialevalget har givet den indvendige oplevelse af bilen et løft. Helt nyt er f.eks. det luksuøse 3D- indtræk i blød nappa læder (se billedet her på siden). Og vil man helt til tops i luksus, kan man anskaffe Qashqai med et Bose audioanlæg med 7 højtalere.

 

Det sidste underbygges yderligere af, at den uønskede kabinestøj fra fartvinden ikke mindst, er blevet reduceret ved hjælp af tykkere glas bagtil og brugen af lydabsorberende glasmaterialer.

 

Køreegenskaberne er ikke alene forbedrede ved hjælp af de før nævnte pyramider, men også ved at justere hjulophængene, støddæmperne og styresystemet, så bilen styrer endnu mere præcist. Desuden er nødbremsesystemet nu i stand til også at genkende fodgængere.


Link til importøren


Nissan prøvekørsler - find dem hér >>>


Se videoen af den faceliftede Nissan Qashqai fra en lidt usædvanlig vinkel. Men vinklen er der en god grund til. Videoen kan også ses i Fuld HD.


 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt