- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazda CX-5 har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere på

gennemgribende forbedret Mazda CX5


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazda introducerede sin første kompakte SUV, CX-5, i 2012. Siden har man haft stor succes med modellen, der er solgt over 1,5 millioner af bilen, som globalt udgør en fjerdedel af alle solgte Mazda’er. Undervejs har den nu også opnået status som den ældste i modelprogrammet, så tiden var inde til fornyelse, og derfor så den nye generation af den populære SUV, projektørlyset for første gang på Genève Motor Show.

 

Uden tab af de fornemme designelementer, der indgår i det elegante KODO-design, som alle de øvrige Mazda biler er iklædt, er linjeføringen blevet noget skarpere. CX-5 er blevet en smule kortere og bredere, men 3,5 cm lavere, og så kan den bl.a. leveres med en ny lakering, som har en større dybde og er med til at give bilen en højere grad af premium-følelse end hos den hidtidige model.

 

Også indvendigt er CX-5 blevet tænkt forfra. Det handler der om det samme, at øge oplevelsen af en lækker bil, og dermed positionere bilen stærkere i forhold til konkurrenterne.

 

Styrer og kører bedre

Den hidtidige CX-5 kørte godt og det nye bliver formentlig endnu bedre, for Mazda har modificeret chassiset såvel som styring og affjedring. Man fastholder multilink baghjulsophænget, men det er rettet til, så man oplever en mere lineær respons og resultatet skulle være en mere komfortabel køreoplevelse.

 

Oven i det introducerer man også G-Vectoring control, et system, der kendes fra Mazda6 og Mazda3, hvor motorens drejningsmoment ved kurvekørsel rettes ind efter det aktuelle behov. Karrosseriets vridningsstabilitet er forbedret med 15 procent og så har man også arbejdet målrettet på, at reducere støjniveauet i kabinen yderligere ved at reducere vibrationerne, forstærke limningerne og justere luftstrømmen omkring bilen. Luftmodstandskoefficienten er således forbedret med 6 procent i forhold til forgængeren.

 

Den nye Mazda CX-5 vil blive introduceret i juni måned og Mazda’s danske informationschef, Jannik Olsen, forventer trods den gennemgribende fornyelse, at den billigste version kommer til at koste 310.000 kroner.

Mazda prøvekørsler - find dem hér >>>


 


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt