- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIA Stinger har Europa premiere i Genève


2017 Genève Motor Show:

KIA's store og små nyheder


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIA har to nyheder på standen i Genève: En stor og en lille. De to befinder sig i hver ende af spektret: Den nye store muskelbil, KIA Stinger, og den lille pikante Picanto, som vi snarlig vender tilbage til i forbindelse med de første internationale prøvekørsler.

 

Begge biler har tiltrukket sig meget stor opmærksomhed og det er der mange gode grunde til. Hvad Stinger angår, er der tale om en dokumentation af, at den slags kan man også hos KIA. Der er tale om en regulær såkaldt fastback sedan, dvs. en 5-personers bil med coupé agtig bagparti.

 

Den er udviklet under ledelse af chefdesigner Peter Schreyer og køreegenskaberne, herunder også kørekomforten, er skabt under ledelse af et andet ikon fra bilverdenen, den tidligere BMW-chef, Albert Biermann. Man er gået effektivt og omhyggeligt til værks og bl.a. finjusteret kørefærdighederne på den legendariske Nordschleife på den ligeså legendariske tyske racerbane, Nürburgring.

 

KIA Stinger ER stor. Den måler 4,83 meter i længden og 1,80 meter i bredden. Og fordi den har længere akselafstand end de fleste biler i den kategori som f.eks. Audi A4, Mercedes CLS og Lexus IS er den også mere rummelig.

 

Kraftige maskiner

Som en ægte performance bil har KIA Stinger baghjulstræk, men den kan også fås med firehjulstræk, når den er på markedet sidst på året. Man vil da kunne vælge mellem to motorer. Begge motorer er stadig under udvikling, men den 2,0-liter store 4-cylindrede Theta II-motor med turbo forventes at yde 255 hk. Og det maksimale drejningsmoment på 353 Nm vil være til rådighed fra 1400-4000 omdr./min.

 

Endnu stærkere er den 3,3-liters store V6 Lambda II-motor med dobbelt turbolader, som forventes at yde 365 hk og at kunne levere et drejningsmoment på 510 Nm fra 1300-4500 omdr./min. KIA har en målsætning om acceleration fra 0-100 km/h på 5,1 sek. og en tophastighed på 269 km/h med V6-motoren med dobbelt turbolader.

 

KIA Picanto

KIA Picanto vender vi tilbage til snarest muligt, men vi kan afsløre så meget, at den har samme ydre dimensioner som forgængeren, men den er mere rummelig og skulle køre langt bedre.

KIA prøvekørsler - find dem hér >>>


KIA Stinger er KIAs store nyhed i Genève - i ordets bogstavelige forstand.

 

KIA Picanto vises for offentligheden første gang i Genève.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt