- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ford Fiesta ST har verdenspremiere på Genève Motorshow


2017 Genève Motor Show: Ny Fiesta i fokus

Verdenspremiere på Ford Fiesta ST med 200 hk


Af Søren Clauding – marts 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye Ford Fiesta har allerede set projektørlyset for et stykke tid siden, men på Genève Motor Show var det første gang den særlige performance-version, Fiesta ST, blev præsenteret. Dels på et særligt pre-show, aftenen inden udstillingen åbnede dørene for pressen, og så selvfølgelig på selve showet.

 

I sagens natur var der megen fokus (man er fristet til at skrive Focus) på den nye Fiesta, for der er tale om en helt ny generation af en yderst vigtig bil. De allerfleste mennesker kender en Ford Fiesta, i hvert fald fra de tidligere modeller. Og den nye bil adskiller sig visuelt ikke visuelt så meget fra forgængeren, men det har næppe heller været meningen – genkendelse er ingen dårlig ting, når det gælder at fastholde et bilmærkes position på markedet.

 

Ford vil i øvrigt mere end det, fastslår Ford Danmarks administrerende direktør, Jakob Alkil i Genève. ”Den nye Fiesta er så attraktiv, at den burde appellere langt bredere end til de eksisterende kunder. Man kan sige det på den måde, at hvis man har haft en Fiesta i tankerne, men ikke endnu realiseret et køb, så er tiden den rette."

 

Man kommer dog til at have den i tankerne nogen tid endnu, for den lander først i Danmark til sommer.

 

Ford Fiesta ST med masser af fart 

Fiesta ST er Fords første performance model med en 3-cylindret benzinmotor. Slagvolumenen er på 1,5 liter og den præsterer 200 hestekræfter. Det maksimale drejningsmoment er på 290 Nm, momentet leveres tidligt på omdrejningsskalaen og dermed vil de 100 km/t kunne nås på 6,7 sekunder.

 

Bilen er bl.a. udstyret med Fords såkaldte ”Sound Enhancement” teknologi, som i forening med en aktiv lydstyring, monteret på udstødningsrørene i form af en særlig ventil, vil levere en lyd som underbygger bilens potentiale. Og kræfterne overføres som standard via 18” hjul.Standard er også en række køreindstillinger, som kontrollerer motorstyringen, traction control, ESC og den elektroniske servostyring. Også speederresponsen kontrolleres. Ultimativt er en særlig bane-indstilling, hvor bilens køredynamik er sat op til at levere de bedst mulige omgangstider.


Ford prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

 

Ford Fiesta ST-Line er en af de mere "almindelige" Fiesta'er iklædt ST design.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt