- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De karakteristiske etageejendomme i Hellerup ved Strandvejens begyndelse danner kulissen bag det nye showroom, hvor nogle af verdens mest eksotiske sportsvogne ikke bare vises frem men også kan handles.


Aston Martin hvæsser kniven

på det danske marked


af Søren Clauding - 4. maj 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med forventninger til, at sælge mellem 5 og 10 biler om året, åbner den levende danske motorsports- og bil legende, Jac Nellemann nu et eksklusivt showroom for Aston Martin i Danmark. Frem til og med 7. maj er den ikoniske Aston Martin DB3 udstillet i København.

 

Nellemann, som bl.a. også står for importen af KIA biler, har haft importen af Aston Martin i 25 år, men hidtil har forretningen ligge en smule hengemt i Østerbro kvarteret i København.

 

Nu ligger showroomet et sted, hvor man ikke kan undgå at få øje på det, på den eksklusive adresse, Strandvejen 6 i Hellerup, hvorfra det er tanken, at booste salget af de eksotiske britiske biler, hvor den billigste model koster 2,5 millioner kroner fra ny. Af samme årsag var Aston Martin fabrikkens salgsdirektør, Christian Martin, i København i forbindelse med indvielsen.

 

Ikonisk bil i udstillingsvinduet

Fabrikkens nyeste model er DB11, og til lejligheden havde man også udstillet den ikoniske DB3 (som er præcis det eksemplar, James Bond skulle have kørt i filmen "Goldfinger" fra 1964, men som af markedsføringsmæssige årsager i sidste øjeblik blev erstattet af den nye DB5). Den kan ses i udstillingsvinduet i introduktionsugen frem til og med 7. maj.

 

Christian Marti oplyste i øvrigt, at man snart er på banen med den nye elektrisk drevne Rapide og at man, uden endnu at have truffet beslutning derom, også overvejer deltagelse i Formel E mesterskabet. Aktuelt er man aktiv i World Endurance Championship med bl.a. Marco Sørensen og Nicki Thiim, der vandt langdistance mesterskabet for LMGTE Pro biler sidste år, og som i lige nu deltager i 6-timers løbet på Spa-Francorchamps og i juni måned på ny i 24-timers Le Mans.


5,2 liters V12 motoren med twin-turbo i Aston Martin DB11 præsterer ikke mindre end 600 hestekræfter. Den er iøvrigt den første serieproducerede turbomotor fra den legendariske britiske sportsvognsfabrik. Listepris i Danmark: 4,1 millioner kroner, men så følger bilen også med.

 

 

Jac Nellemann og Christian Martin ved indvielsen af det nye showroom. Bilen er den nye Aston Martin DB11.

 

Denne Aston Martin DB3 var datidens helt store sportsvogns ikon og den skulle efter planen have været kørt af James Bond i filmen "Goldfinger", ligesom Bond i romanen af samme navn kører en DB3. Men af markedsføringsmæssige årsager blev det en DB5, mesteragenten havde til rådighed i filmatiseringen fra 1964.

 

Motoren i en Aston Martin DB3 er en 2,9 liters række 6'er, der yder imponerende 140 hestekræfter i udgaven fra 1953.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt