- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fint besøg: Nye Aston Martin biler


Af Søren Clauding – december 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I sommer etableredes det første regulære Aston Martin Showroom i Danmark. Og dermed var grundlaget der også for, at præsentere de nye eksklusive biler længe inden de er aktuelle, dvs. på markedet. Umiddelbart inden Jul gæstede to eksklusive nyheder det Nellemann ejede selskab, mange måneder inden de introduceres på verdensmarkedet.

 

Den mest iøjefaldende nyhed er den helt nye Aston Martin Vantage, som i den grad bryder med traditionerne. Hvor det kunne være vanskeligt, at skelne de hidtidige modeller fra hinanden, skiller den nye Vantage sig markant ud fra ”mængden”.

 

Den ser ud som den regulære sportsvogn, den er, og med markante spoilere og ikke mindst en voldsom rear-diffuser, er grundlaget lagt for den racersportsvogn, som i 2018/19 skal forsøge, at vinde endnu en VM-titel i den kommende World Endurance Racing Super-sæson (der indeholder to gange 24-timers Le Mans). Vantage i racerudgaven testes allerede.

 

Statisk præsentation i Hellerup

Fremvisningen i København var uden mulighed for at køre i den nye Vantage og heller ikke i den nye DB11 Volante, som er cabriolet udgaven af DB11, der så lyset for første gang i 2016. Der var tale om regulære fremvisninger – og der er da også et halvt års tid til at de første eksemplarer vil kunne ses på landevejene.

 

Nogle af dem vil også blive luftet i Danmark, for Mogens Lindahl-Jessen, som er direktør for Aston Martin i Danmark, forventer, at kunne sælge op imod 20 nye biler i det kommende år. De købes dog ikke kun af danskere, men måske også af sydsvenskere, og flere samlere har meldt sig, hvilket i praksis betyder, at bilerne måske aldrig havner ude på den asfalt, de ellers er skabt til at boltre sig på. Men sådan er den verden.

 

4-liters twin turbo motorer

Begge de fremviste biler havde hver deres 510 hestes 4-liters V8 twin-turbo motor i maskinrummet. Motoren er udviklet af AMG, dvs. Mercedes’ sportsafdeling. Men bare rolig: Ud over, at AMG bygger fremragende motorer, vil Aston Martins 12 cylindrede maskiner også være en option til Vantage.

 

Den fænomenale lakering på Vantage er døbt ”Lime Essence” og prisen på danske nummerplader er 2.875.000 kroner. Et par andre data: 0-100 km/t: 3m7 sekunder. Topfart: 314 km/t.

 

DB11 Volante er lakkeret Ultramarine Black, hvilket er helt umuligt at gengive på billederne her på siden. Desværre kan man ikke lige køre forbi Aston Martin i Hellerup i København og se den i virkeligheden, for bilerne gæstede kun Danmark i et par dage og er for længst transporteret videre på deres Europa-turné.

 

Listeprisen på DB11 Volante er i øvrigt 3.750.000 kroner inklusive danske nummerplader. Men så får man også to sæder mere end i Vantage – som til gengæld har et forbavsende stort bagagerum.


 

 

 

 

 

 

 

Den elegante linjeføring er spejlbilledet af et kurveforløb på det legendariske Aston Clinton Hillclimb, som siden lagde navn til Aston Martin.

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt