- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fine anerkendelser af Subaru

Da Kelley Blue Book annoncerede vinderne i ’Brand ​​Image Awards 2016’ tog Subaru de tre mest prestigefyldte titler: Best Overall Brand, Best Performance Brand og Most Trusted Brand. Kelley Blue Book er Amerikas førende virksomhed inden for vurdering og forskning i bilindustrien og årets priser er baseret på deres omfattende undersøgelse "Brand Watch Study", som laves hver år. Tidligere i år udnævnte KBB Subaru Outback til den bedste familiebil i crossover klassen for høj sikkerhed, god økonomi og generøs plads.

Find vores prøvekørsler af Subaru-biler hér >>>

Subaru Levorg er en af de seneste og yderst velkørende biler fra den japanske bilproducent.

Link til importøren


Privatleasing er populært

Tal fra De Danske Bilimportører fortæller, at andelen af privatleasede biler år til dato er steget med 2,09 procent til 11,63 procent i forhold til samme periode sidste år. ”Når forbrugerne i stigende grad vælger privatleasing, skyldes det primært, at privatleasing ikke alene gør det nemt at erhverve sig en ny bil, det giver også budgetsikkerhed og tryghed. Det er vigtigt for forbrugeren at kende sine månedlige udgifter, og med privatleasing undgår man uforudsete udgifter samt bekymringer om værditab og besværet med at sælge en brugt bil” forklarer Mogens Lyngsø, adm. dir. hos KIA Import Danmark. Af samme grund har KIA nu skærpet deres privatleasingtilbud, så det ikke længere ér nødvendigt at låne i banken til udbetalingen på en KIA cee’d SW. Nu kan man privatlease en cee’d SW 1,4 Style med bl.a. aircondition, sædevarme, varme i rattet og el-justerbare sidespejle med varme for bare kr. 2.895,-/måned. Udbetalingen er ligeledes på kr. 2.895,-. Leasingperioden løber over 36 måneder og inkluderer 15.000 km/år.

Find vores prøvekørsler af KIA biler hér >>>


Marts 2016


Toyota Mirai: World Green Car of the Year
Den nye brintbil, Toyota Mirai, der blev introduceret i Danmark i oktober i fjor, er netop kåret til World Green Car of the Year, altså ”Årets grønne bil” set på verdensplan. Det skete ved biludstillingen, New York International Auto Show, i USA, hvor en jury bestående af 73 internationale motorjournalister fra 23 lande valgte Mirai blandt otte kandidater.
Allerede måneden efter den danske introduktion blev Mirai tildelt den prestigefyldte ”Ærespris” ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2016 for at vise vejen for fremtidens bilteknologi.

Læs vores prøvekørsel af Toyota Mirai hér >>>


Tankevækkende

Ford Motor Company er som den eneste bilproducent repræsenteret på Ethisphere Institutes liste over verdens mest etiske virksomheder i 2016. Og det er vel at mærke i en tid, hvor etik i højere grad end nogensinde før påvirker kundernes købsbeslutninger. “Etik og samfundsbevidsthed er begge fundamentale grundsten i kampen om at skabe et bedre samfund”. siger Bill Ford, som er executive chairman hos Ford Motor Company. Det er i øvrigt syvende år i træk, at Ford er med Ethisphere Institutes liste. Ingen danske virksomheder er repræsenteret på listen, men i vores broderland mod øst og syd er Hennes & Mauritz og Henkel blandt de også i Danmark velkendte firmaer. Tankevækkende…

Ford giver konkurrenterne baghjul, når det gælder etik.


Subarus globale platform

Under ”kodenavnet” Prominence 2020 har japanske Subaru en ny platform under udvikling. Det nye er, at vi allerede sidst på året 2016 vil se platformen taget i anvendelse for første gang i forbindelse med lanceringen af den helt nye generation Subaru Impreza. Det er spændende, for her vil der være tale om en konkretisering af den målrettede satsning på samlende nytænkning, som er essentielt i Subarus platforms-filosofi. Subaru kalder selv platformen for global. Deri gemmes ikke alene den overordnede målsætning, som bilerne skal udvikles i overensstemmelse med, men også de helt specifikke delmål. Eksempelvis skal bilernes vridningsstabilitet øges mellem 70 og 100 procent og samtidig skal tyngdepunktet sænkes mindst 5 mm. Det skal gå hånd i hånd med udviklingen af sikkerhedssystemer af enhver slags. Men vigtigst er det måske nok, at Subaru tager højde for, at platformen både kan anvendes til biler med konventionelle forbrændingsmotorer, med hybridmotorer og elektromotorer.


Ny indstigningsmodel fra Porsche

Porsche udvider kompakt-SUV-familien med en nye indstigningsmodel i Macan modelrækken. Dens 4-cylindrede benzinmotor er skabt specielt til sportsvognen blandt SUV'erne, den er på 2-liter og præsterer 252 hk over en forbavsende bred effektkurve mellem 5.000 og 6.800 omdr./min. Kraftoverførslen udføres som i alle Macan-modeller af Porsche dobbeltkoblingsgearkasse, PDK. 0-100 km/t klares på 6,7 sekunder. Dens tophastighed er 229 km/h. Macan har et ret lavt forbrug: Alt efter dækmontering kører den kraftige SUV mellem 13,5 og 13,9 km/l iht. EU-normen. Listeprisen er 1.030.605 kroner.

Vi har prøvekørt Porsche Macan med 258-hestes dieselmotor. Læs prøvekørslen hér >>>


Februar 2016


Verdenspremiere i Genève:
Den helt nye KIA Optima Sportswagon

På forårets store biludstilling i Genève, der slår portene op for publikum d. 3. marts, har KIA verdenspremiere på den helt nye KIA Optima Stationcar. Det er KIAs første optræden i det stærke felt af stationcars i D-segmentet. Da bilen er en helt igennem praktisk hverdagsbil, vil Optima Sportswagon også være blandt de mest stilfulde i sin klasse med en lang, slank og dynamisk profil. Stationcar modellen har bevaret den samme bredde og længde som sedan-udgaven, men er blevet 5 mm højere for at skabe den ekstra plads i bagagerummet.

Salget af Optima Stationcar begynder i 4. kvartal 2016 i hele Europa.

20. marts 2016


Gode danske præstationer på Sebring:

Christina Nielsen vinder GTD-klassen

Det legendariske 12-timers løb på Sebring racerbanen i Florida, USA, havde flere danskere på deltagerlisten. Løbet, som ikke indgår i Le Mans serien, men derimod den traditionelle amerikanske IMSA sportsvognsserie, blev vundet af en amerikansk Honda prototype, der kører i den såkaldte P-klasse. I GTML klassen, som følger samme reglement som i 24-timers Le Mans og tilhørende serier, førte Jan Magnussen i Corvette, da han blev skubbet af banen, bilen var ødelagt og danskeren ude af racet. Noget bedre gik det for Michael Christensen, som kørte sin Porsche i samme klasse i mål på 3. pladsen, totalt som nr. 13 i løbet. Næstbedste dansker på Sebring var David Heinemeier Hansson, der blev 3'er i PC-klassen (totalt nr. 17). Alt imens Christina Nielsen kom på podiet som vinder af GTD-klassen i sin Ferrari. En storslået præstation i et felt på 20 startende GTD-biler. GTD (=GT Daytona) følger stort set GT3 reglementet. Løbet var iøvrigt præget af et voldsomt uvejr, og blev sat på stand-by i to timer godt og vel midtvejs.

Christina Nielsen vandt GTD klassen i sin Ferrari 488 GT3. Foto: Jan Kaiser.


F1: Rosberg vinder årets første race

- Kevin Magnussen 12'er i comeback løb

Nico Rosberg fortsatte hvor han slap, da årets første Formel 1 Grand Prix blev afviklet på Albert Park racerbanen i Melbourne, Australien. Verdensmesteren og Rosbergs team-kammerat i Mercedes-teamet, Lewis Hamilton, tog 2. pladsen fulgt af Sebastian Vettel i Ferrari. Kevin Magnussen debuterede for Renault og kom i mål på 12. pladsen. Danskerens team-kollega, den af mange underestimerede britiske kører, Jolyon Palmer, sluttede 11'er og med en startposition også foran Magnussen fra 14. pladsen var det ham, der på resultatlisten gjorde den bedste figur i det interne team-opgør. Der er dog en forklaring på alting: Kevin Magnussen punkterede lige efter starten, måtte en tur i pit og med kun 3 sekunder op til Palmer, da målstregen blev nået, var danskerens indsats mere end godkendt. Som et kuriosum blev McLarens Fernando Alonso involveret i et voldsomt uheld med mexicaneren Esteban Gutierrez i Haas-Ferrari. Jenson Button sluttede 14'er i den anden McLaren. 


13. marts 2016


Formel E: Begivenhedsrigt race i Mexico

Lørdag aften, dansk tid, afvikledes 5. afdeling af Formel E mesterskabet på den legendariske Autodromo Hermanas Rodriguez, i hjertet af Mexico City. Løbet var dramatisk og begivenhedsrigt fra ende til anden. Intensive dueller på og udenfor reglementets grænser holdt spændingen på højeste blus og Audi Abt teamets Lucas di Grassi kunne glæde sig over at tage sejren og ved samme lejlighed overtage føringen i mesterskabet fra Renaults Sebastien Buemi. Men glæden var kortvarig, for den efterfølgende kontrol af Di Grassis Audi racer afslørerede at den var for let, de Grassi blev diskvalificeret og i stedet gik førstepladsen til belgiske Jérôme D’Ambrosio i Dragon. Buemi blev nr. 2 og team-kollegaen, Nicolas Prost blev nr. 3. Næste afdeling finder sted i Long Beach 2. april.

Sebastien Buemi (Renault) udbyggede sin Formel E føring i Mexico City.


Superbike-VM: Dobbelt Kawasaki i Thailand

Det var på ny Kawasaki, der dominerede, da 2. afdeling af Superbike VM fandt sted i Thailand. Den regerende verdensmester og manden, der også fører dette års VM, englænderen Jonathan Rea vandt weekenden første løb, natten til lørdag, men natten til søndag slog team-kollegaen og landsmanden Tom Sykes, der vandt VM-titlen i 2013, tilbage og snuppede førstepladsen fra Rea. I den samlede stilling fører Rea, som i alt har 95 points, mens Sykes er nr. 2 med 66 points. Lige i Sykes’ baghjul er Hondas hollandske stjerneskud, Michael van der Mark.

Sykes foran Rea - begge Kawasaki.


Rally-EM: Hviderussisk sejr på Gran Canaria

Årets første afdeling af Europamesterskabet i rally fandt sted på Gran Canaria efter at den lettiske sæsonpremiere i Liepaya, planlagt til første weekend i februar, var blevet flyttet til efteråret pga. mangel på sne. Rallyet på den største af de kanariske øer var et regulært asfaltrally og hér artede vejret sig som forventet. Udfaldet blev imidlertid knap som forventet, for sejren gik ikke til den norske VM-kører og storfavorit, Mads Østberg, der undtagelsesvis deltog i et EM-rally (han udgik allerede på den første dag efter at være kollideret med et klippeparti). Heller ikke den regerende Europamester, polakken Kajetan Kajetanowicz, kom først over målstregen. Sejren gik derimod til den hviderussiske kører, Alexey Lukyanuk. Sjovt nok kørte alle de nævnte den seneste udgave af Ford Fiesta R5. Kajetanowicz formåede dog at tage 2. pladsen. Næste afdeling af Rally-EM finder sted i Irland, 2. weekend i april.

Lukyanuk - Ford Fiesta R5


28. februar 2016


Superbike-VM: Et brag af en VM-premiere

Årets første afdeling af Superbike verdensmesterskabet blev et brag af en premiere. Begge weekendens to løb var præget af intense nærkampe og motorløb på allerhøjeste niveau. Det til trods for at den regerende verdensmester, englænderen Jonathan Rea på sin Kawasaki vandt begge løb. Sejrsmarginen i race 1 på 63/1000 sekund til Ducati-køreren og landsmanden Chaz Davies og 0,8 sekund i race 2 til Hondas Michael van de Mark siger næsten det hele. Yamaha scorede 5. pladsen i race 2 som det bedste resultat i deres comeback og den amerikanske Honda-kører, den tidligere MotoGP verdensmester Nicky Hayden, blev nr. 4 i Race 2. I Supersport VM-løbet vandt debutanten Randy Krummenacher fra Schweiz på sin Kawasaki foran Honda-køreren Federico Caricasulo fra Italien.

Podiet i Race 2: Jonathan Rae flankeres af Michael van der Mark (tv) og Davide Giuliano (th).


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt