- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremiere:

Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Premium transport på miljøets præmisser

 


Af Søren Clauding – oktober 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porsche havde verdenspremiere på den nye Panamera på Paris Motor Show forleden, men den version, der især stjal billedet var den særlige 4 E-Hybrid – måske også, fordi man havde afsløret 4S, 4S Diesel og Turbo et par måneder tidligere.

 

Den nye Panamera 4 E-Hybrid er udrustet med 4-hjulstræk og maskineriet leverer overbevisende 462 hestekræfter. I forhold til forgængeren har man nu 46 flere hestekræfter til sin rådighed og 0-100 km/t kan klares på 4,6 sekunder. En Panamera 4 E-Hybrid forsøger altid, at køre så langt den kan på elektromotoren – og er batteriet fuldt opladet, er der tale om 50 kilometer på elektricitet alene.

 

Hybrid drivlinen er baseret på den nylig præsenterede 2,9 liters V6 benzinmotor, tunet op til 325 hestekræfter – resten leveres af elektromotoren.

 

Til sammenligning er den nye Panamera 4S udrustet med en 440 hestes version af 2,9 liters V6’eren og den har også aktivt firehjulstræk. Den kører 12,2 km/l, alt imens E-Hybriden kan klare 40 kilometer pr. liter iflg. EU normen.

 

Det er i øvrigt store biler, der er tale om: En Porsche Panamera med plads til fire personer måler 5,05 meter i længden og kan allerede nu købes i Danmark til den nette sum af 2,2 millioner kroner.

 

4 E-Hybriden forventes til Danmark midt i 2017 og er i sagens natur ikke prissat endnu.


Porsche prøvekørsler – find dem hér >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt