- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu sker det: Jaguar går elektrisk

- med superbilen I-PACE


Af Søren Clauding – 15. november 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da Jaguar tilmeldte sig Formel E mesterskabet for elektriske formel-racerbiler lå det i kortene, at der meget snart ville komme en elektrisk superbil fra den legendariske britiske bilfabrik. Nu er den her, i første omgang som en konceptbil, vist på Los Angeles Auto Show, der slår portene op 16. november.

 

I-PACE Concept fra Jaguar er starten på en ny æra for Jaguar.  Den er en forsmag på den serieproducerede Jaguar I-PACE, som afsløres næste år og kommer på markedet i 2018 – og interesserede kunder kan allerede nu tilmelde sig nu på jaguar.dk og dermed blive blandt de første ejere af en I-PACE.

 

Jaguars ingeniør- og designteams har omdefineret reglerne og skabt en skræddersyet, elektrisk arkitektur, som betones af et nyskabende design. Resultatet er en fusion af en kompromisløs, smart femsæders sportsvogn og en performance-SUV. Bilen er udrustet med et batteri på 90 kWh, den har firehjulstræk, og de i alt 400 hestekræfter leveres af to elmotorer.

 

Den kan nå 100 km/t på 4 sekunder og får, til trods for de mange kræfter, en rækkevidde på over 500 kilometer.

 

Autentisk Jaguar

Jaguars design-direktør, Ian Callum, fortæller: “Konceptbilen I-PACE repræsenterer den næste designgeneration for elektriske køretøjer. Det er et dramatisk, fremtidsrettet design med fremskudt kabine og et smukt interiør – produktet af autentisk Jaguar-DNA, elektrisk teknologi og nutidigt håndværk.”

 

Chefen for den nye I-Pace produktlinje Ian Hoban, føjer til: "Elektriske motorer leverer øjeblikkelig respons uden nogen forsinkelse, uden gearskift og uden afbrydelser. Deres overlegne levering af omdrejningsmoment sammenlignet med interne forbrændingsmotorer forvandler køreoplevelsen. Med 700 Nm og de fordele, som firehjulstrækket medfører, når det gælder greb, accelererer konceptbilen I-PACE fra 0-100 km/t på omkring fire sekunder."


Link til importøren


 

 

Deltagelsen i Formel E mesterskabet skal bidrage med data til den nye I-PACE under ekstreme påvirkninger.

Jaguar prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt