- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcus Grönholm på vej mod sejr i det new zealandske rally 2006


WRC: Ford vinder Rally-VM - hatten af for det

Tekst: Søren Clauding - 19.11.2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For første gang i 27 år er Ford blevet Verdensmester i Rally. Det sker 10 år efter den tidligere rally-kører Malcolm Wilson overtog ledelsen af Fords WRC-team.

 

Men det var først efter en helhjertet satsning fra den britisk/amerikanske fabriks side, at Ford kom i en position, hvor VM-titlen var indenfor rækkevidde.

 

Og den omstændighed, at den vindes i et år, hvor konkurrencen ikke anses for at være så stor, som i de foregående år, bør ikke komme Ford til skade - man havde sandsynligvis taget mesterskabet uanset hvor mange andre, de havde deltaget. Sidste år var flere fabrikker med i WRC - de trak sig ud, simpelthen fordi de igen i år ikke ville have været stærke nok. Det må vel også kaldes en sejr. Og tænk på alle de andre fabrikker, der har valgt ikke at deltage overhovedet.

 

Det er ellers nemt nok at pege fingre af Ford: Så længe Sebastién Loeb var med og ikke var hensat til at pleje sin brækkede arm, dominerede han VM.

 

Det er dog en sandhed med modifikationer: Loeb var hurtig, men han kørte en gennemprøvet bil og selvom det formelt var Kronos Citroën teamet og ikke fabrikken, der stod bag indsatsen i årets VM, var det stort set samme bemanding som i fabriksteamet i fjor.

 

Ford nye Focus WRC var gennemgribende ny. Den havde børnesygdomme - det har de fleste nye rallybiler. Alligevel formåede Ford at vinde årets første to VM-rallyes.


 

Marcus Grönholm og Timo Rautianen kørte deres Ford Focus WRC til sejr i årets næstsidste VM-rally.

Miko Hirvonen var en vigtig del af Fords indsats i år.

 

Malcolm Wilson var den virkelige vinder hos Ford. Han overbeviste Ford ledelsen om at det var værd at fortsætte og kvitterede ved at sikre bilgiganten sin første titel i 27 år.


 

Marcus Grönholm var ny kører hos Ford. Det samarbejde skulle også finpudses hen over sæson'en og så var der et ekstremt stort pres på den ellers så "cool" finske rallystjerne.

 

Grönholm var oftest den hurtigste, men presset var stort og ofte gik det galt. Det kan vanskeligt klandres Ford.

 

At Sebastien Loeb i øjeblikket er verdens bedste rallykører, skal der ikke herske tvivl om. Derfor vandt han også kørernes verdensmesterskab. Det ved alle - også Grönholm.

 

I weekend'ens New Zealandske rally bevarede Ford teamet hovedet koldt. De havde fat i den lange ende med Loeb ude af legen med sin brækkede arm og Hirvonen frisk fra sejr i Australien. Men for Grönholm havde presset i Australien været for stort - derfor kørte han af vejen. Det kunne sagtens have gentaget sig i New Zealand. Men det gjorde det ikke, takket være godt team-work.

 

Ford er verdensmester 2006. På grund af godt team-work og en god bil. De turde blive i mesterskabet og udfordre Citroën, hvor alle andre havde trukket følehornene til sig. Takket være Ford blev 2006 endnu en spændende rally-sæson. Hatten af for det.

 

Et enkelt NB!: Den 7-dobbelte MotoGP verdensmester Valentino Rossi kørte sin Subaru Impreza WRC ind på 11. pladsen i New Zealand. Hatten af, også for det!

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP