- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Marc Dullum efter Dakar 2007:

Motivationen driver værket


Tekst: Søren Clauding - 22. januar 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter et vel overstået Rallye Dakar har årets eneste danske deltager blandt kørerne, motorcykel køreren Marc Dullum bestemt ikke afskrevet at han vil gøre forsøget en gang til.

 

”Jeg er slet ikke blevet mæt af ørkenen. Det er så kæmpemæssig en oplevelse hver gang, så er motivationen der og kan jeg få projektet op at stå, er det slet ikke usandsynlig at jeg prøver en gang til.” siger han, efter afslutningen på dette års maraton rally.

 

Marc Dullum har kørt Dakar fire gange. De tre gange har han nået målrampen i Senegal men i år var rallyet hårdere end de andre gange, Marc kom i mål.

 

”Rallyet var ikke hårdere, men jeg havde mange små tekniske ting undervejs, der satte mig langt tilbage i den samlede stilling. To dage hobede tingene sig op. F.eks. da jeg midt ude i sanddynerne i Mauretanien undrede mig over at jeg hele tiden kørte fast. Det var mørkt, men jeg undersøgte hvad der var i vejen. Det viste sig at bundskjoldet til motoren havde revet sig løst og på det nærmeste skovlede sandet op nede under motorcyklen.”

 

”Problemet var nu at løse det. Ingenting passer sammen, når det er bukket løs. Det er svært at se, fordi man kun har sin pandelampe. Alene det at finde et sted hvor man kan sætte motorcyklen mens man arbejder er svært, fordi den hele tiden synker ned i sandet. Da jeg fandt et sted, hvor den kunne står, gravede jeg så sandet væk under motoren, så jeg kunne komme til at arbejde. Den slags problemer var der mange af i år.”

 

Marc Dullum sluttede på en placering som nr. 120.

 

”Men det er ikke så meget placeringerne der tæller,” siger han.

”At nå målet er i sig selv en fantastisk stor tilfredsstillelse og som privatanmeldt kører er det noget ganske særligt. Jeg har ingen til at hjælpe mig undervejs.”

 

Omvendt understreger Marc Dullum også, at der skal udvikling til for at motivere ham for at køre Dakar-rallyet én gang til. Udviklingen kan f.eks. være økonomisk, så man er bedre stillet undervejs.

 

Aldersmæssigt er det intet problem.

 

”Jeg er 43 år og føler mig stadig ung,” smiler han – måske med tanke på at den ældste deltager i årets Dakar-Rally fyldte 66 år da rallyet sluttede. Men han nåede heller ikke frem til målet!

 


Tre gange har Marc Dullum nået målrampen i Dakar. Hér viser han stolt (med rette) plaketten fra dette års Dakar ved ankomsten til Københavns lufthavn.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP