- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nissan GT Academy: Racerkører fra nettet til den virkelige verden


Af Søren Clauding – 21. maj 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da Nissan startede projektet op for fem år siden var der mange skeptikere der mente, dette kan ikke lade sig gøre, forskellen på den virkelige verden og spil på nettet er for stor. Det er sjovt, men den dybere mening eksisterer ikke.

 

Siden har Nissans ”GT-Academy” dokumenteret præcis det modsatte. Og nu kan man også blive en del af succes’en, hvis man bor i Danmark.

 

Princippet er meget enkelt:

 

Mennesker fra hele verden kan via deres computer deltage i en virtuel motorløbsserie. De allerbedste får mulighed for at prøve at køre race i den virkelige verden og succes’en var i hus, da et team bestående af racerkørere, der var udsprunget af net-racet, deltog i 24-timers Le Mans, altså det virkelige race, og scorede en 2. plads i GT-klassen.

 

Kunne følges på Eurosport

Sony Computer Entertainment Europe er partner i projektet, som også har kunnet følges på Eurosport. Sammen offentliggør de nu, at GT Academy-konkurrencen fortsætter med en 5. sæson. GT Academy 2013 bliver den hidtil største konkurrence med flere deltagerlande end nogensinde før. Onlinespilledelen finder efter planen sted i juli i en demoversion af det meget imødesete Gran Turismo6-spil eksklusivt til PlayStation3.

 

Siden starten af 2008 har den heldigvis også meget roste virtuel-til-virkelighed-konkurrence tiltrukket over 2 millioner deltagere. Seks tidligere vindere af konkurrencen, som finder sted i Europa, USA, Tyskland, Rusland, Mellemøsten og Sydafrika, er nu nismo-kørere, der kører motorløb i den virkelige verden for Nissan.

 

2013 planerne

Nissan’s direktør for Global Motorsport, Darren Cox, afslørede planerne for GT Academy 2013 i en tale på den hæderkronede Silverstone racerbane i forbindelse med en event, hvor den nyeste version af det berømte Gran Turismo-spil også blev præsenteret.

 

"Hvert år har GT Academy resulteret i spænding og affødt nye interessante vindere,” sagde han. ”Og det bliver det samme i 2013-udgaven.

 

Udvælgelsesprocessen og førerudviklingsprogrammet er nu så robust, at vi med konkurrencen producerer ægte racerkørere. I bund og grund forbliver GT Academy en meget let tilgængelig vej til professionel motorsport for personer, der ellers ikke ville få chancen. At finde ægte motorsportstalenter i en verden af gamere er et godt eksempel på den fantastiske udvikling i den digitale verden og de innovationer, som Nissan er berømt for. Vi forudser, at flere personer end nogensinde før vil deltage i konkurrencen i år med den imponerende nye GT6-demoversion".

Information om deltagelse:

Detaljer vedr. tilmelding til GT Academy 2013 kan findes på forskellige platforme, blandt andet på: www.facebook.com/GTAcademy, http://eu.gran-turismo.com and www.twitter.com/GTAcademy.


Lucas Ordonez er topkører i GT Academy - virtuelt på nettet og også i den virkelige verden. Hør interviewet med ham i Motorradioen:

Lucaz Ordonez - vinder af 2008 GT Academy


Silverstone er Race Camp

Kazunori Yamauchi, Præsident hos Polyphony Digital, fortalte desuden: ”Vi har for første gang også integreret Silverstone racerbanen i Gran Turismo. Det skulle sikre, at deltagerne kommer bedre forberedt end nogensinde før til konkurrencedelen på Race Camp".

 

Med onlinekvalifikationsrunderne, der omfatter et første indblik i GT6, og hvor nismo-kørerne giver den gas på racerbanerne – blandt andre Lucas Ordoñez (vinder i 2008) og Jann Mardenborough (vinder i 2011), der skal i aktion ved 24-timers-løbet i Le Mans 2013 – forventes de første niveauer i dette års konkurrence for motorsportstalenter at nå helt nye højder.

 

Som en del af GT Academy skal de hurtigste PlayStation-spillere fra hvert land konkurrere med vinderne fra en række liveevents i de nationale finaler. Derefter skifter konkurrencen fra action i den virtuelle verden til ægte Nissan sportsvogne, når vinderne af de nationale konkurrencer inviteres til at deltage i den internationale finale på Silverstone racerbanen, som nu er den faste base for GT Academy Race Camp.

 

Vinderne af hver enkelt GT Academy-konkurrence gennemgår derefter et intensivt og grundigt kørerudviklingsprogram, som er blandt de bedste i verden, med henblik på at kvalificere sig til konkurrencens ultimative præmie – en hel sæson som racerkører i en Nissan GT-R GT3 Nismo i et mesterskab med højt niveau.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt