- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferraris F93A-model vil kunne opleves under årets Classic Race Aarhus.


Masser af Race i Aarhus

Af Søren Clauding – maj 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets første store klassiske racerbilbegivenhed, Classic Race Aarhus, finder sted i dagene fra d. 22. til d. 24. juni. Ligesom sidste år vil en af hovedattraktionerne blive et felt af historiske Formel 1-racere, men der er flere nyheder i det store felt på 10 biler.

 

For første gang nogensinde vil en Ferrari Formel 1 racer blive luftet på en dansk racerbane. Der er tale om en Ferrari F93A fra 1993, der dengang blev kørt af Jean Alesi. Bilen var udstyret med Ferrari’s egen 740 hestes V12 motor og den bedste placering, Alesi opnåede med F93A, var en 2. plads i Italiens Grand Prix på Monza banen. En anden meget spændende Formel 1 racer er Ronnie Petersons STP-dekorerede March 721 fra 1972. Ronnie Peterson nåede en 3. plads i det tyske Grand Prix på Nürburgring som det bedste resultat. Også den bil kommer ud at køre i Aarhus.

 

CO2-neutralt motorløb

Den tredje udgave af Classic Race Aarhus kommer til at markere en ny milepæl ikke bare i løbets, men i dansk motorsports historie. Classic Race Aarhus vil nemlig være det første CO2-neutrale motorløb på dansk grund. Dette kommer til at ske, ved at Fonden bag arrangementet opkøber kvoter, der modsvarer de mængder CO2, som deltagerne udleder under løbsweekenden.

 

Montgomerys royale bil

Arrangementet i Sankt Hans-weekenden vil ikke kun byde på racerløb, men også præsentere en lang række køretøjer fra en svunden tid. Det gælder bl.a. en række royale biler og en af dem er den Cadillac, som i befrielsesdagene efter 2. verdenskrig transporterede Feltmarskal Montgomery rundt i Københavns gader.

 

Baneændring gavner race og trafiksikkerhed

Årets Classic Race Aarhus vil blive gennemført på det samme baneforløb, som er blevet anvendt i 2010 og 2011. Men der bliver en lille ændring, som både kommer racet til gode og trafiksikkerheden i byen. Hvor deltagerne skal fra Strandvejen op ad Oddervej, har man hidtil skullet igennem et hårnålesving ved Ydernæs. Dette sving bliver gjort mindre skarpt, så det nu bliver muligt for to biler at passere side om side. En ekstra bonus ved ændringen er, at et risikomoment i den århusianske trafik fjernes, da den hidtidige udformning har medført flere uheld.

Læs mere om Classic Race Aarhus >>>


Der bliver masser af spændende biler at se på, når Classic Race Aarhus finder sted d. 22.-24. juni. Arrangørerne melder om et forsalg på 17.000 billetter ultimo maj.

 

Kong Christian X's Cadillac er et af de royale køretøjer, som man kan opleve ved årets Classic Race Aarhus. I befrielsesdagene transporterede den Feltmarskal Montgomery rundt i Københavns gader. På billedet sammen med CRAA  ambassadør Martin Jørgensen og Bestyrelsesformand Niels Brøchner.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt