- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julegaveidé:

Verdens Motorsport Rekorder 2012


Af Søren Clauding - 4. november 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er altid herligt, når passionerede motorsportsskribenter øser ud af deres viden, med de rette proportioner og stor indsigt. Det har den britiske skribent Bruce Jones gjort i et omfattende værk med titlen ”Verdens Motorsport Rekorder 2012”, som netop nu er i handlen.

 

Der er IKKE tale om en slags motorsportens Guiness Rekordbog. Det er godt, for hver gang et nyt motorløb har fundet sted, tilrettes rekorderne. Alligevel indeholder bogen adskillige tabeller, som i det store hele er korrekte. Det er dog lige i overkanten at kalde bogen 2012 – for al statistik er opgjort frem til udgangen af 2010.

 

Bogen, som er oversat til dansk, er godt læsestof, men den har dog både fejl og mangler. Begreber som ”rallybaner”, når der menes rallies, støder den rally interesserede, vi har også et godt dansk ord for ”touringcars”, nemlig standardvogne, og mon ikke Mikko Hirvonen er ked af, ikke at være registreret som Rallye Monte Carlo vinder, nu det lykkedes ham at tage sejren i 2010? Og at WRC på dansk skulle oversættes til RVM er også en nyhed for den rally interesserede, som desuden udmærket ved, at Rallye Monte Carlo ikke har været et VM-rally siden 2009.

 

Med ægte dansk patriotisme kan man på den ene side glæde sig over, at Henrik Lundgaards og dermed også Freddy Pedersens ene VM-point i Rallye Monte Carlo i 1997 er nævnt med vægt på, at han er dansker. Omvendt kunne man godt have ønsket sig, at Kurt Thiim – der er nævnt mange gange i afsnittet om DTM – og som den eneste dansker nogensinde vandt Deutschen Tourenwagen Meisterschaft var anført med nationalitetsangivelse. Tør vi gætte på oversætterens uvidenhed?

 

Verdens Motorsport Rekorder handler alene om bilsport, kartingsporten nævnes ikke og det samme gælder den 2-hjulede motorsport. Kun under afsnittet om Dakar-rallyet findes en tabel med MC-sejre.

 

Det ændrer nu ikke på den omstændighed, at Verdens Motorsports Rekorder 2012 er et udmærket opslagsværk, der præcis som alle opslagsværker skal læses med et vist gran salt. Træerne vokser ikke ind i himlen, men Bruce Jones har gjort et godt stykke arbejde.

Konkurrencen om at vinde et eksemplar af Verdens Motorsport Rekorder


Spørgsmål og svar:

 

1) Hvor mange gange har Michael Schumacher vundet Formel 1 VM frem til udgangen af 2010?

Svar: 7 gange

 

2) Hvor mange gange har Sebastien Loeb vundet Rally-VM frem til udgangen af 2010?

Svar: 7 gange

 

3) Hvor mange gange har Tom Kristensen været med til at vinde 24-timers Le Mans frem til udgangen af 2010?

Svar: 8 gange


Vinderne blev:

Jan Søgaard

Katja Hansen

Finn Kristensen

Vinderne har fået besked pr. emailISBN 978-87-91971-74-7

Forfatter Bruce Jones

Format 220 x 290 mm

Antal sider 256, indbunden

Illustrationer 600 fotos i s/h og farver

Pris 199,95 kr.

Udkommer 26. oktober 2011

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt