- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Supersport verdensmesterskabet 2011:

Robbin Harms på vej til Australien: Målet er Top-3


Tekst: Søren Clauding - 16. februar 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natten mellem lørdag d. 26. og søndag d. 27. februar køres første afdeling af Supersport Verdensmesterskabet på den australske ”Phillip Island” Grand Prix racerbane. Med på startlinjen er også i år Danmarks ubetinget bedste road racing kører, Robbin Harms, som med nyt materiel, nye sponsorer og masser af erfaring i bagagen tror på en Top-3 placering i årets mesterskab.

 

”2010 var mit første år som teamejer og teamchef i Harms Benjan Racing Team,” fortæller Robbin Harms umiddelbart inden afrejsen til Australien. ”Det betød, at alt var nyt. Faktisk var det kun gashåndtaget, jeg kendte i forvejen,” smiler han og fortsætter: ”Desuden var vi sidste år to kørere i teamet. Det er vi ikke i år. Finanskrisen har også holdt sit indtog i Supersport VM og der er ganske enkelt ikke råd til at være to kørere i 2011.”

 

For Robbin Harms selv kan det let gå hen at være et plus:

 

”Nu skal vi alene koncentrere os om min deltagelse. Det kan være en fordel. Selvfølgelig mangler jeg nu en sparringspartner, men jeg har på den anden side så stor erfaring, at jeg glimrende kan klare mig uden. Fremfor alt tager vi hul på den nye sæson med al den viden, vi opnåede sidste år” siger Robbin Harms.

 

Bedre rustet

Teamet er bedre rustet i 2011 med det nyeste materiel og en frisk Honda CBR600RR racermotorcykel. Desuden har man indgået vigtige sponsoraftaler med en række virksomheder, hvor den mest markante er Max MC Import i Sydals, som er Danmarks største importør af reservedele til motorcykler.

 

”Det er imponerende, at Robbin er nået så langt i road racing, Vi er glade for at blive en stor dansk sponsor for Robbin.” siger Bent Jacobsen, direktør i Max MC Import A/S og understreger dermed, at det ikke alene handler om at eksponere MAX’s produkter, men også regulært om at bidrage til og være en del af den danske MC-stjernes succes.

 

Supersport verdensmesterskabet består af 13 løb fordelt på tre kontinenter men med hovedvægten lagt i Europa. Motorcyklerne er 150 hestes sportsmotorcykler med 600 ccm firetaktsmotorer, bygget om til race og med et fartpotentiale tæt ved 300 km/t. I fjor sluttede Robbin Harms på 7. pladsen i VM, kun 1 enkelt point fra 5. pladsen – og det er ikke meget i et mesterskab, hvor en løbssejr giver 25 points.


Løbskalender 2011:


27. februar, Phillip Island, Australien

27. marts, Donington Park, England

17. april, Assen, Holland

8. maj, Monza, Italien

30. maj, Miller Motorsports Park, USA

12. juni, Misano, Italien

19. juni, Motorland Aragon, Spanien

10. juli, Brno, Tjekkiet

31. juli, Silverstone, England

4. september, Nürburgring, Tyskland

25. september, Imola, Italien

2. oktober, Magny-Cours, Frankrig

16. oktober, Portimao, Portugal


Følg Superbike og Supersport VM på Eurosport:


27. februar:


02:00-03:00: Superbike Race 1

03:15-04:15: Supersport Race

05:30-06:30: Superbike Race 2

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt