- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Supersport VM:

Robbin Harms i ny rolle


Tekst: Søren Clauding - 10. februar 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks bedste road racing kører, Robbin Harms, indtager en ny rolle i forbindelse med årets Supersport verdensmesterskab, der løber af stablen i Australien sidste weekend i februar. I år skal Harms ikke alene med sig selv i sadlen forsøge at score en topplacering i det prestigiøse mesterskab, han sætter også foden under eget bord og påtager sig rollen som team-ejer og teamchef.

 

Supersport verdensmesterskabet er en af de højest estimerede internationale motorcykelserier og mesterskabet afvikles parallelt med Superbike VM. Men motorsporten er ikke gået ram forbi, hvad angår virkningerne af finanskrisen. Derfor var danskeren ikke sen til at træffe en beslutning, der sikrer, at han kan fortsætte en karriere, der uden sammenligning er den fineste, nogen dansk mc-kører har opnået på asfaltbane i nyere tid.

 

Det rigtige skridt

”Jeg vil ikke påstå, at jeg for et år siden havde set mig selv som team-chef og team-ejer,” smiler Robbin Harms. ”Men omstændighederne ville, at det var det rigtige skridt at tage. Det er set før, at dygtige kørere har formået, både at kunne køre selv og samtidig fungere som team-chef. Det er en stor opgave, men omvendt også en meget stor tilfredsstillelse, når projektet lykkes.”

 

Gennem en karriere, der startede, da Harms var blot otte år gammel, har han opnået stor erfaring baseret på deltagelse i bl.a. MotoGP verdensmesterskabet og i de seneste år i Supersport VM. Han ved, hvad der skal til at skabe et perfekt arbejdende team og lige siden beslutningen om, at etablere eget team blev truffet, er der blevet arbejdet intensivt for at få tingene til at gå op i en højere enhed.

 

Erfaring og fabriksopbakning

Det nye Supersport team hedder Harms Benjan Racing og består foruden Robbin Harms selv af erfarne mekanikere fra Holland. I praksis er der tale om, at Harms har opkøbt dele af det team, som han kørte for i fjor og navnet ”Benjan” har rødder tilbage hos teamets oprindelige grundlæggere. Det privatejede team har også sikret sig opbakning fra verdens største motorcykelfabrik, Honda, og er baseret på indskud fra en række private investorer, hvis betydning er afgørende for teamets succes.

Robbin Harms er Danmarks bedste road racing kører. I år er han både kører og team-chef i historiens første danske Supersport VM-team.


 

”Det projekt, vi har sat i gang, er virkelig spændende. Det kan alene lade sig gøre fordi private investorer har troen på mig og på projektet – og dermed har de aktivt medvirket til at igangsætte historiens første danske Supersport VM-team,” siger Robbin Harms og tilføjer, at eksponeringen af teamets præstationer bl.a. sikres ved at alle løbene i Supersport VM bliver vist på Eurosport og/eller Eurosport 2.

 

Test i næste uge

Supersport VM-sæson’en begynder på Philip Island racerbanen syd for Melbourne i Australien i weekenden d. 27.-28. februar. Ialt køres der 13 løb rundt om i verden med finale på Magny Cours Grand Prix banen i Frankrig d. 3. oktober. Men det nye danske team er i aktion allerede i dagene d. 21.-22. februar, hvor der testes netop på Philip Island racerbanen.

 

”Jeg ser frem til at svinge benet over hernhesten igen på Philip Island,” smiler Robbin Harms. ”Det er en bane, jeg trives på og hvor jeg tidligere har opnået gode resultater. Det bliver ret spændende at se, hvor stærke vi er, første gang det går løs.”

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP