- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robbin Harms scorede en flot 7. plads i 1. afdeling af Supersport VM, som fandt sted i Australien natten mellem lørdag og søndag dansk tid.


Supersport VM:

Robbin Harms 7’er i premiererace


Tekst: Søren Clauding - 28. februar 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks bedste road racing kører, Robbin Harms, scorede en flot 7. plads i årets første Supersport VM-løb, det første race, hvor han både udfyldte rollen som teamchef og kører.

 

Løbet fandt sted natten mellem lørdag og søndag dansk tid på Phillip Island Grand Prix banen syd for Melbourne i Australien. Det er en bane, hvor Robbin Harms traditionelt klarer sig godt, men ét er at vide, at man kan finde hurtigt rundt på den smukt beliggende racerbane, et andet er at omsætte denne evne til praksis.

 

Det gik imidlertid efter al forventning. Under tidskørslerne formåede Harms at kvalificere sig til en startposition som nr. 8, og da han bedre end nogen anden i feltet formår at få det maksimale ud af en startposition midt i det hurtige selskab, var det i sig selv en ganske god start på den nye VM-sæson.

 

Helt op på 4. pladsen

Da starten gik kom danskeren godt af sted, og efter blot et par omgange erobrede han 4. pladsen. Men på 3. omgang sprængtes motoren på Triumph-raceren umiddelbart foran Robbin Harms Honda. Det efterlod en større mængde olie på banen – en del af olien ramte også Harms. Trods det formåede han at blive på hjulene, men løbsledelsen valgte at afblæse racet, fjerne olien fra asfalten og siden at starte helt forfra.

 

Det var ikke helt så heldigt for Robbin Harms:”

 

I anden start havde jeg store problemer med vejgrebet på forhjulet,” fortæller Robbin Harms. ”Jeg ved ikke præcis, hvad der var

galt, men jeg kæmpede som gal for ikke at miste tabe forenden og det kom til at koste nogle placeringer. I den første start havde jeg overhovedet ingen problemer, så det var virkelig ærgerligt, at vi skulle begynde forfra.”

 

Robbin Harms nåede dog først i løbet at komme op på 5. pladsen, men problemerne var for store og han faldt nogle placeringer bagud for over målstregen at slutte løbet på 7. pladsen.

 

Blandede følelser

”Jeg har lidt blandede følelser,” siger Robbin Harms. ”Jeg er virkelig glad for at komme i mål og have lidt VM-points med mig, når vi kommer tilbage til Europa, men samtidig er jeg ked af problemerne med fronten, især fordi det var gået så godt weekenden igennem.” I ægte team-chef ånd takker Robbin Harms også sit nye team for den fine indsats.

 

Anden afdeling af Supersport VM ud af i alt 13 løb finder sted sidste weekend i marts på den nye og ultra moderne Grand Prix bane i Portimao ved Algarve kysten i det sydlige Portugal.


Resultat, 1. afd. af Supersport VM, Phillip Island, 28. februar 2010:

1. Eugene Laverty (IRL), Honda, 33'37.836

2. Joan Lascorz (E), 33'42.195

3. Kenan Sofuoglu (TUR), 33'42.336

4. David Salom (E), 33'49.615

5. Fabien Foret (F), 33'55.102

6. Massimo Roccoli (I), 34'02.870

7. Robbin Harms (DK), 34'05.670

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP