- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

Danmarks bedste MotoCross kører, Brian Kjær Jørgensen præsenterede i DGI-Byen International Eco Enduro for Wonderfull Copenhagens samarbejdspartnere. Brian er selv blandt deltagerne i verdens første øko-rigtige Enduro-race, som finder sted bl.a. i København, samtidig med klimakonferencen i december.


Klimakonferencen:

Øko-race på Østerbro


SRP – oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nul CO2 og ingen motorstøj er ingredienserne i et enestående motorløb, som finder sted i København, få kilometer fra Kgs. Nytorv under FN Klima konferencen i december. Der er tale om intet mindre end verdens første øko-rigtige Enduro race for elektriske konkurrence motorcykler.

 

Motorløbet er døbt International Eco Enduro og den unikke begivenhed har på rekord tid skabt genlyd også i udlandet.

 

”Vi har eksempelvis lige fået en henvendelse fra RTL i Belgien, som gerne vil dække løbet,” fortæller Ivan Reedtz-Thott, der er hovedmanden bag det usædvanlige race.

 

Finale på Svanemøllen

International Eco Enduro i København finder sted på pausedagen under klimakonferencen, dvs. d. 13. december. Her køres der finale på Svanemøllens Kasserne, som omdannes til en såkaldt ”super-motard” racerbane, hvor der både køres på asfalt og på grus.

 

”Der bliver tale om en reel Københavner begivenhed og vi forventer stor interesse også fra både de nationale og internationale mediers side,” siger motorsportseksperten Søren Clauding, der er med-arrangør af Eco Enduro’en.

 

”De fleste arrangementer under klima-konferencen er statiske, dvs. man fortæller, hvad der kan opnås ved miljørigtig adfærd. Eco Enduro’en er ikke statisk. Vi VISER, at man sagtens kan udvise ansvar for miljøet og samtidig have det sjovt,” siger Søren Clauding.

 

Indledning i Faxe og på Møn

Inden finale-racet i København er der blevet afviklet to indledende runder:

 

”Vi lægger ud om torsdagen, d. 10. december med træning på Feddet syd for Faxe,” forklarer Ivan Reedtz-Thott, der til daglig driver økologisk landbrug, netop på Feddet. ”for det enestående ved vores Enduro er, at vi ikke forurener luften, forudsat at elektriciteten er produceret på den rigtige måde. Fredag d. 11. december kører vi Enduro på Feddet om formiddagen. Om

Finalen i International Eco Enduro findersted på Svanemøllens Kasserne d. 13. december. Der bliver tale om en reel Københavner begivenhed på pausedagen under klimakonferencen.


 

eftermiddagen går det løs i Faxe Kalkbrud og lørdag drager vi til Møn, hvor vi afvikler 2. afdeling af Eco Enduro. Undervejs gør vi holdt – for at holde stilen - på geologimuseet Kanten i Faxe og Geocenter Møn. Søndag foregår det som nævnt i København”.

 

International Eco Enduro er et regulært pioner projekt. Ingen har før arrangeret et motorløb af den karakter og på det niveau. Derfor foretages der løbende tilretninger og det er først for få dage siden blevet klart, at der kunne køres finale på Svanemøllens Kasserne. Ligeledes er muligheden for, at der kan køres på Møn, også først blevet en realitet for ganske nylig.

 

International interesse

”Vores motorløb har skabt så stor international interesse, at repræsentanter fra såvel det Internationale Motorcykelforbund, FIM, som Den Europæiske Motorcykel Union, UEM, har meldt deres ankomst,” siger generalsekretær i Danmarks Motor Union, Henrik Funder Kristensen. ”Vi er netop blevet optaget på FIM’s internationale løbskalender, hvilket også dokumenterer arrangementets karakter og niveau.”

 

 

Motorsiden.dk udgives af SRP. Redaktion: Vivi Siiger og Søren Clauding

© Motorsiden: SRP, Postboks 325, 2605 Brøndby. Kontakt: Vivi Siiger og Søren Clauding                                Web-design: SRP