- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

Fabien Planet foran Pål Anders Ullevålseter på Feddet etapen.


FIM Ride Green Eco Enduro:

Fransk og dansk triumf


SRP – 13. december 2009

Foto: SRP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den franske Enduro mester, Fabien Planet var bedst på skovetaperne, men det var den blot 19-årige dansker Stefan K. Olsen, der sejrede i Super-finalen, da verdens første Enduro-race for elektriske motorcykler med stor sportslig og mediemæssig succes sluttede søndag eftermiddag på Svanemøllens Kaserne i København.

 

Løbet, som bestod af i alt 9 skovetaper og en separat superfinale, havde deltagelse af en række internationale stjernenavne, deriblandt den 5-dobbelte motocross verdensmester, belgieren Joël Smets. Men Smets havde vanskeligt ved, at hamle op med ikke bare skov-vinderen Fabien Planet, men også hollænderen Amel Advocaat, som sluttede 2’er og ikke mindst danske Kasper Lynggaard. Smets måtte affinde sig med 4. pladsen, et point efter Lynggaard, som på en af etaperne tabte kæden på den el-drevne Quantya motorcykel og derved manglede et resultat i den samlede opgørelse.

 

I Superfinalen på Svanemøllens Kaserne i København blev der afviklet en række ”speedway-style” heats, som blev afsluttet med en finale. Ikke færre end tre danskere havde kørt sig frem til finalen – men ikke fordi de på nogen måde havde hjemmebanefordel, for banen var anlagt til formålet og ingen havde mulighed for at træne på forhånd. Den eneste udlænding, som nåede finalen, var netop Joël Smets.

 

Dysten i finaleheatet var ekstrem hård og det var Stefan K. Olsen, der formåede at sætte den 5-dobbelte verdensmester på plads. Smets scorede dog 2. pladsen, mens den danske Super-motard mester, Mikkel Caprani blev 3’er. Sidste mand i finalen var den bedste dansker i VM-motocross i nyere tid, Brian Kjær Jørgensen, som til daglig træner det danske motocross landshold indenfor rammerne af Danmarks Motor Union.

 

Under FIM Ride Green Eco Enduro blev de kvindelige deltagere også klassificeret separat og det var på skov-etaperne den svenske Enduro-mester Vanja Kollmann, der løb med palmerne mens hendes landsmand, den tidligere cross-country verdensmester Annie Seel vandt super-finalen.

 

FIM Ride Green Eco Enduro havde i perioden op til afviklingen opnået kolossal international opmærksomhed. Topfolk fra Det forenede Nationer benyttede pausedagen under COP15 til at kikke på nul-forurenende støjsvag motorløb og arrangementet havde også besøg af delegerede fra det internationale motorcykelforbund, Federation Internationale de Motocyclisme (FIM), og den europæiske motorcykelunion. På media-siden dækkede en række internationale medier den danske klimabegivenhed, vel vidende, at der blev skrevet skelsættende motorsportshistorie – noget som trods alt ikke hører til dagligdagen i Danmark.

 

Der var fra alle sider lutter lovord over det danske arrangement. Det blev fra flere sider bemærket, af Danmark med FIM Ride Green Eco Enduro havde overhalet udviklingen indenom, fordi arrangørerne med Ivan Reedtz-Thott, Søren Clauding og DMU i spidsen havde dokumenteret, at det var muligt, ikke bare at tale om klimaet, men også havde vist vejen for, hvordan man aktivt kunne gøre noget ved det.

Vanja Kollmann på Møn.


Fra sponsorernes side blev der udtrykt stor tilfredshed med, at de havde kunnet bidrage til, at arrangementet kunne gennemføres, fordi det, bl.a. via FIM’s globale netværk var muligt, ikke bare at gøre FIM Ride Green Eco Enduro til en national aktivitet men en ægte international begivenhed med ekstra appeal, netop i en periode, hvor klimaspørgsmålet er på dagsordenen under COP15.


Resultater:


Verdens første FIM Ride Green Eco Enduro Champion:

Fabien Planet (FRA).


Verdens første FIM Ride Green Eco Enduro Super Champion:

Stefan K. Olsen (DEN).


Verdens første FIM Ride Green Eco Enduro Champion for kvinder:

Vanja Kollmann (SWE).


Verdens første FIM Ride Green Eco Enduro Super Champion for kvinder:

Annie Seel (SWE)


Slutpositionerne FIM Ride Green Eco Enduro Forest stages:

 

1. Fabien Planet (FRA), Holland, 175 points

2. Amel Advocaat (HOL), 170 pts.

3. Kasper Lynggaard (DEN), 161 pts.

4. Joël Smets (BEL), TopCamp Feddet, 161 pts.

5. Pål Anders Ullevålseter (NOR), 132 pts.

 

Slutpositionerne FIM Ride Green Eco Enduro Superfinale:

1. Stefan K. Olsen (DEN)

2. Joël Smets (BEL)

3. Mikkel Caprani (DEN)

4. Brian Kjær Jørgensen (DEN)


Yderligere oplysninger om FIM Ride Green Eco Enduro samt resultater på www.ecoenduro.com.


Joël Smets kommer gerne igen.


Motorsiden.dk udgives af SRP. Redaktion: Vivi Siiger og Søren Clauding

© Motorsiden: SRP, Postboks 325, 2605 Brøndby. Kontakt: Vivi Siiger og Søren Clauding                                Web-design: SRP