- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dæk leverandør til Audi og Peugeot i 24 timers Le Mans


Følg Le Mans Motorsiden: Under årets 24-timers løb bringer vi aktuelle historier og fotos - direkte fra banekanten i Le Mans.


Præsenteret i samarbejde med Michelin og Shell
Le Mans 2008:

Allan Simonsen er med


Tekst: Søren Clauding – 4. juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag aften så det ud som om Allan Simonsen ikke var med i årets 24-timers Le Mans. Det team, som han egentlig skulle have kørt for, havde valgt at droppe deres deres deltagelse i 24-timers løbet - en beslutning, som først blev truffet for en måned siden.

 

Sidste år deltog den hurtige dansker sammen med Lars-Erik Nielsen og duperede hele Le Mans verdenen i kraft af sin hurtighed. Holdet endte på 3.pladsen i GT2 klassen.

 

Og den opmærksomhed, præstationen skabte, er kommet Allan Simonsen til gode. I dag kunne han indgå aftale med det tyske Kruse Schiller team om at være med som kører på holdets Lola Mazda LMP2-racer. Derved kommer Allan Simonsen i klasse med John Nielsen, Casper Elgaard og Juan Barazi.

 

”Aftalen er kommet i stand, fordi jeg var så skuffet over at teamet som jeg oprindeligt skulle have kørt for trak sig ud for en måned siden. Det satte mig i en svær situation da de fleste teams allerede havde fundet deres kørere. Jeg har arbejdet ekstra hårdt og fået en ny aftale, så jeg ikke går glip af verdens største racerløb,” siger Allan Simonsen og forklarer:
”Det her betyder, at jeg er rykket op i de store biler. Det har længe været en drøm og nu vil jeg gøre mit til, at vi får et fantastisk løb.

 

I Le Mans skal Allan Simonsen dele bilen med den franske kører Jean de Pourtales og japaneren Hideki Noda.

”Le Mans i år vil være mit femte 24timers løb, så det har betydet meget for, at jeg fik aftalen med

Foto: Vivi Siiger.


teamet. Et langdistance løb handler ikke kun om at køre hurtigt på en enkelt omgang, så derfor har teamet også valgt mig, fordi de ved, at jeg kan bidrage med meget på grund af min erfaring. 24 timer er lang tid, så vi må se, hvordan det går undervejs, men ved da godt, at vores bil ikke er helt så hurtig som Porsche LMP2-racerne,” siger Allan Simonsen, der håber på at kunne køre sig på podiet igen i år.

 

”At stå på podiet til Le mans sidste år er en af de sejeste ting, som jeg har oplevet som professionel racerkører og det ville være en drøm, hvis jeg kan gøre det igen,” siger han.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP