- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dæk leverandør til Audi og Peugeot i 24 timers Le Mans


Følg Le Mans Motorsiden: Under årets 24-timers løb bringer vi aktuelle historier og fotos - direkte fra banekanten i Le Mans.


Præsenteret i samarbejde med Michelin og Shell
Le Mans 2008:

Vejrguderne leger med - Tom K i føring


Tekst: Søren Clauding – 15. juni 2008 10:50

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturligvis har det været en spændende nat. Med en dansker i toppen kan det ikke blive andet. Peugeot racerne og Audi'erne har dystet natten igennem, og mens det hele så iøvrigt så lidt kedeligt ud, fordi der ikke skete de store ændringerne, begyndte regnen ligeså stille at drille deltagerne.

 

Det er ikke tung regn, men nærmest uforudsigelig regn som har omdannet den 13 kilometer lange Le Mans racerbane til en blanding af mudder, dæk med asfalt under. Det stiller krav til deltagerne.

 

Og det er noget der passer Tom Kristensen & Co. Fra konstant at være sat tilbage af Peugeot'ernes hurtighed - med 2-3 sekunder pr. omgang - blev billedet ændret. Det begyndte at regne cirka 04:15 og på den glatte bane kan Peugeot'ernes mange hk og store moment ikke omsættes til fart. Ligeså stille og roligt som banen blev våd, avancerede Tom Kristensen og fortsætter vejrguderne med at supportere Audi nr. 2 vil en ottende sejr til den enestående dansker ikke være urealistisk.

 

I LMP2 klassen har det danske Essex team haft store problemer fra sidst på aftenen. Først et par punkteringer, siden motorproblemer, som ikke kunne identificeres.

 

"Vi prøvede alt hvad vi kunne for at finde fejlen," fortæller Casper Elgaard. Den sidste mulighed viste sig at være den rigtige - men da havde vi mistet 10 omgange".

Ti omgange kan ikke indhentes. I skrivende stund er det ensbetydende med at i stedet for at føre med et lille forspring er Essex Porschen nu på 2. pladsen. Egentlig utroligt, at det ikke er gået værre.

 

"Nu kører tingene igen," siger Casper og så må vi jo se at komme i mål".

 

I GT1 klassen bliver Corvette igen sat på plads af Aston Martin. Selv ikke regn og Jan Magnussen bag rattet har været nok. Jan Magnussens bil er godt nok på 2. pladsen, men der skal problemer til for den førende Aston Martin, hvis billedet skal ændres.

 

I GT2 klassen ligger Lars Erik Nielsen og Farnbacher teamet på 4. pladsen og bortset fra et par småting undervejs har man ikke haft nævneværdige problemer.

 

Til gengæld kommer Allan Simonsen ikke igennem. Kruse Schiller teamet har haft en vanskelig weekend og er udgået af løbet.

 

Bedre går det for Juan Barazi for trods vanskeligheder undervejs ligger hans Barazi Epsilon team på 5.pladsen i LMP2.


Stillingen klokken 10:00 søndag formiddag hér>>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP