- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Solidt come-back til Robbin Harms


SRP – 23. februar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er et halvt år siden Robbin Harms sidst kørte race. Grundet skader var Danmarks bedste Road Racing kører sat ud af spillet i de tre sidste VM-løb i fjor og lørdag eftermiddag kørte den 26-årige københavner 1. afdeling af årets Supersport Verdensmesterskab. Løbet fandt sted i ørkenstaten Qatar i Den persiske Golf.

 

Det blev et solidt come-back til den ukuelige dansker. Efter træningskørsler, der bl.a. var forstyrret af voldsom blæst, måtte Robbin Harms lade sig nøje med en startposition som nr. 22. – ikke lige præcis ideelt for et come back.

 

Men i løbet dokumenterede Harms endnu engang, at han besidder en enestående kamp gejst. Stille og rolig arbejdede han sig igennem den tætte trafik og da mållinien blev nået, var han placeret som nr. 7, blot 17,6 sekunder efter vinderen, Broc Parkes.

 

”Selvom jeg føler mig ”fit to race” må jeg erkende, at jeg stadig befinder mig i et forløb, hvor det første mål er at komme helt tilbage på top niveau,” siger Robbin Harms efter løbet i Qatar.

 

”Jeg skal ganske enkelt køre mine skader væk. Sidst jeg kørte løb var på Brands Hatch i England i august og jeg sluttede sæson’en af med en smadret skulder ved den efterfølgende VM-afdeling. Derfor har jeg en del at indhente, men heldigvis går tingene i den rigtige retning,”

 

Grand Prix’et i Qatar var det første af de ialt 15 løb, som indgår i årets Supersport Verdensmesterskab. Næste gang, det går løs, er allerede i den kommende weekend på Philip Island racerbanen syd for Melbourne i Australien.

 

”Hér har jeg den fordel, at jeg hér har trænet forud for årets VM-sæson, så vi har en god idé om opsætningen af Honda’en,” fortæller Robbin Harms, der i VM supporteres af MC-Hjørnet i København. ”Men samtidig er Philip Island berygtet for sine skiftende vejrforhold, så vi må se hvordan det kommer til at gå. Efter omstændighederne er jeg ret godt tilfreds med sæson starten og den omstændighed, at jeg ikke bare kæmper om sejren i det første løb, sætter tingene i perspektiv. Det er virkelig en hård konkurrence, jeg er oppe imod.”

 

Resultat, 1. afd. af Supersport VM, Losail, Doha, Qatar, 23. Februar 2008:

1. Broc Parkes, Yamaha

2. Joan Lascorz, Honda +0,048s

3. Craig Jones, Honda, +0,755s

4. Joshua Brookes, Honda, +9,502s

5. Matthieu Lagrive, Honda, +11,962s

6. Barru Veneman, Suzuki, +17,428s

7. Robbin Harms, Honda, +17,660s

8. David Salom, Yamaha, +17,888s

 

VM-stillingen efter weekendens race:

1. Broc Parkes, 25 pts.

2. Joan Lascorz, 20 pts.

3. Craig Jones, 16 pts.

4. Joshua Brookes, 13 pts.

5. Matthieu Lagrive, 11. pts.

6. Barru Veneman, 10 pts.

7. Robbin Harms, 9 pts.

8. David Salom, 8 pts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP