- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Robbin Harms inden VM-start:

Nu skal den køres hjem


SRP - 19. marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På lørdag d. 23. februar begynder en af de længste sæson’er i Road Racing køreren Robbin Harms karriere. Da går starten på årets Supersport verdensmesterskab i ørkenstaten Qatar og først d. 26. oktober køres finaleløbet. Til den tid vil der være kørt i alt 15 VM-løb.

 

”Det bliver en meget lang sæson og VM-titlen skal ikke vindes i det første løb,” siger Danmarks bedste motorcykelkører. ”Jeg har derfor tre klare målsætninger for i år: Jeg skal køre skadefrit, jeg skal bevare overblikket og så skal jeg simpelthen bare køre den hjem!”

 

Alle tre erklæringer er direkte baseret på den 26-årige københavners store erfaring fra international MC-sport. Efter nogle ikke mindst økonomisk hårde sæson’er i MotoGP verdensmesterskabets klasse for 125 ccm motorcykler tog Robbin Harms springet til de tre gange så kraftige Supersport motorcykler. Han var hurtigt med i topstriden, scorede en række podieplaceringer, men i fjor blev grænserne afprøvet i en sådan grad, at man ikke præcis kan kalde sæson’en for skadefri.

 

I fjor var Robbin Harms presset. Han havde resultatmæssigt sigtet imod en Top-3 i VM, men skaderne indebar bl.a., at danskeren ikke kunne køre sæson’ens sidste løb. Nu er han ”fit-for-race” igen og har bl.a. testet både oversøisk og i Europa forud for VM-starten.

 

Testet i Australien

”Det er helt nyt at have testet oversøisk.” siger Robbin Harms. ”Fordi det er så koldt i Europa i vinterperioden er værdien af testene ikke så stor. I år har jeg været tre dage på Philip Island i Australien under sommer temperaturer der ligner dem, vi bliver mødt med undervejs i sæson’en. Det er værdifuldt for teamet men bestemt også for mig, fordi jeg har fået en del kørsels erfaring inden det går løs i Qatar.”

 

Robbin Harms har desuden testet i Alicante i Spanien, men det er især sommer-erfaringerne, der kommer ham til gode, når første VM-afdeling skal køres – i Qatar er temperaturerne let omkring 35-40 grader.

Danmarks bedste MC-kører, Robbin Harms, er rigtig velforberedt forud for VM-starten i Qatar på lørdag.


 

Grunden til de omfattende testmuligheder, Robbin Harms har haft i vinter, findes bl.a. i, at Honda fabrikkerne i Japan støtter danskeren via det svenske team, Stiggy Motorsport, som Harms kører for.

Fabriksopbakning

”Fabriksopbakningen betyder også, at jeg i år får min personlige affjedrings-mekaniker,” fortæller Robbin Harms, der bakkes op af MC-Hjørnet i København. ”Hidtil har teamet skulle dele en affjedringsmekaniker med andre teams. I år får jeg en ekspert stillet til rådighed, som alene skal fokusere på, at få min motorcykel til at køre optimalt. Derved kommer jeg hurtigere op i tempo og kan koncentrere mig mere om kørslen.”

 

”Til forskel fra de tidligere år har mine forberedelser til 2008 mest handlet om mig selv. Jeg har været igennem en intensiv genoptræning og mentalt har jeg sat mig selv i fokus,” siger Robbin Harms. ”Naturligvis går jeg efter VM-titlen, men konkurrencen er meget hård, så jeg vil være tilfreds, hvis jeg når den Top-3 i slutstillingen, som jeg styrede efter i fjor.”

 


Løbskalender 2008>>>

Robbin Harms' website>>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP