- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Robbin Harms:

Nu gælder det Top-3


SRP - 9. februar 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”I år er VM-titlen en realistisk mulighed, men kommer jeg i Top-3 i Verdensmesterskabet vil jeg være tilfreds,” siger MC-køreren Robbin Harms, efter netop at have gennemført en konstruktiv og tilfredsstillende test af sin nye Honda motorcykel på Valencia Grand Prix racerbanen i Spanien.

 

Sidste år sluttede Robbin Harms på 5. pladsen i Supersport VM. Det var hans sæsonmål, det blev nået og resultatet medførte bl.a., at Robbin Harms nu får fabriksstøtte fra Honda.

 

”Det betyder bl.a., at vi i år har en hel ny 2007 motorcykel, at vi har fået den i tilstrækkelig god tid og også, at vi har kunnet teste inden sæson’en. Den mulighed havde vi ikke i fjor, så selvfølgelig er vi bedre rustet i år,” fortsætter Robbin Harms, der også modtager support fra MC-Hjørnet i København.

 

”Det åbne spørgsmål er, hvor langt konkurrenterne er nået. Yamaha er kommet med en ny maskine og samtidig ved vi ikke endnu, hvor pålidelig den nye Honda er. Vi kender den ikke til bunds og ved ikke præcis, hvordan den reagerer, når vi ændrer på indstillingerne ude på marginalerne,” siger Robbin Harms.

 

”Testen i Valencia forløb godt. Jeg fik kørt 120 omgange – men dels blæste det kraftigt og dels begyndte det at regne på testens 2.dag, så vi blev nødt til at indstille arbejdet, inden vi var startet på at teste på marginalerne. Det var lidt ærgerligt, fordi der er en verden til forskel på opsætningen af en motorcykel, der køres 1 procent fra grænsen og en, der køres helt på grænsen. Den sidste ”ene procent” stiller helt anderledes krav til indstilligen af motorcyklen. På den anden side havde vi ingen tekniske problemer undervejs, Honda’en holdt hele testen igennem, så det tegner lyst for den kommende sæson,” mener Robbin Harms, der iøvrigt selv gennemførte testen trods en solid forårs influenza.

 

Også i 2007 kører den 25-årige københavner for det svenske team Stiggy Motorsport. I praksis udvikles motorerne i Danmark og siden er det så teamet, der specifikt for Robbin Harms vedkommende består af 4 mekanikere, som varetager arbejdet på banen.

”Teamet har arbejdet dag og nat i den sidste måned for at blive klar,” fortæller Robbin Harms. ”Det første løb i Supersport Verdensmesterskabet finder sted i ørkenstaten Qatar, lørdag d. 24. februar. Sidste år havde vi ikke testet på forhånd, jeg startede fra 24.pladsen og sluttede som nr. 6. Det skulle gerne gå endnu bedre i år,” slutter Robbin Harms med stor optimisme i stemmen.

 

Supersport Verdensmesterskabet og dermed også Robbin Harms kan følges på Eurosport. 1. afdeling i Qatar vises i reprise på Eurosport2 søndag d. 25. februar klokken 11:45-12:45 og på Eurosport mandag d. 26. februar 12:30-13:30.

 


Robbin Harms går efter VM-titlen eller i hvert fald en Top-3 i årets Supersport VM, der begynder i Qatar lørdag d. 24. februar.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP