- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mester skifter spor:

Michel Nykjær i BMW i 2008


Tekst: Søren Clauding – december 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var egentlig ikke meningen. Efter at have vundet det danske standardvognsmesterskab, DTC, satte Michel Nykjær kurs mod EM, han vandt Europamesterskabet, som den første dansker nogensinde, der har vundet et internationalt standardvogns mesterskab. Og siden troede han naturligvis, at han skulle ud at forsvare sin titel i den Seat, som havde leveret hjul og motorkraft til de enestående præstationer.

 

Men sådan blev det ikke. Næppe fordi Seat i Danmark ikke var tilfredse med at have vundet DTC – det var trods alt det, man havde satset på gennem en årrække, men kontrakten udløb og man ønskede ikke at forlænge den. Seat trak sig med andre ord ud af den mest prestigefyldte danske motorløbsserie. Det har Toyota og Peugeot for længst gjort, Honda og Chevrolet er kommet til. Sådan er spillets regler.

 

Men det var ikke den vinter, Michel Nykjær havde satset på.

 

Men som nybagt Danmarksmester og Europamester er det ikke det største problem her i verden at finde noget at køre race i. Poulsen Motorsport var parat og til næste år skal Michel køre DTC i en BMW.

”Der er ingen tvivl om at Kristian Poulsens setup passer mig,” siger Danmarksmesteren. ”Foruden DTC vil man også deltage i 2-3 løb i WTCC, altså VM, det kunne f.eks. blive Anderstorp og Zolder plus måske Oschersleben. Det giver mig mulighed for at markere mig internationalt og det har jeg bestemt ikke noget imod.”

 

Men der er en verden til forskel på den forhjulstrukne Seat og den baghjulstrukne BMW, men det bekymrer ikke Nykjær:

 

”Jeg har faktisk kørt race i en baghjulstrækker. Det er godt nok helt tilbage i 2002, hvor jeg kørte et sportsvognsløb i en Porsche og det gik helt godt, podieplacering i debutløbet, så jeg tror ikke at jeg får problemer med at køre BMW’en i DTC – eller WTCC. Man siger jo at en rigtig racerkører kan køre alle slags biler – og ”rigtig racerkører” anser jeg mig nu selv for at være,” siger Micgel Nykjær med et smil.

 

Tilbage står Seat'en i Nykjærs garage, til salg og klar til race.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP