- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Supersport i Valencia:

Hjernerystelse sætter Robbin Harms på stand-by


SRP - 15. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den danske road racing kører, Robbin Harms, måtte springe over 4. afdeling af Supersport Verdensmesterskabet på grund af en kraftig hjernerystelse. Under træningskørslerne i Valencia lørdag formiddag styrtede danskeren og var uheldig at slå hovedet i asfalten. Derved pådrog han sig en hjernerystelse, hvis alvor i første omgang var vanskelig at diagnosticere.

 

Robbin Harms var lørdag eftermiddag en smule omtumlet.

 

”Der er dele af forløbet, jeg slet ikke kan huske,” fortæller han. ”Selve styrtet husker jeg ikke og egentlig ved jeg heller ikke, hvordan jeg blev bragt til sygehuset i Valencia. Men jeg kan godt huske, at jeg hedder Robbin Harms – nu i hvert fald,” siger han med et smil. Humoren har han ikke mistet ved den lejlighed.

 

Men muligheden for at deltage i 4. VM-afdeling forsvandt til gengæld. Surt for Robbin, der blot 2 uger forinden var avanceret fra 6. til 3.pladsen i VM efter sit livs bedste løb. Blot 7/10 sekund skilte ham fra vinderen af løbet på Donington Park, som Harms en overgang også førte.

 

”Jeg har tænkt meget over, om jeg kunne køre løbet i dag, her i Valencia,” siger han. ”Jeg blev scannet på kryds og tværs i nat – for lægerne var urolige for, om der var opstået blødninger i hjernen. Det var der heldigvis ikke, men hjernerystelsen var så kraftig, at jeg simpelthen ikke ville

få lov til at starte, selvom jeg selv måske ville. Naturligvis er det også den rigtige beslutning, men ærgerligt er det alligevel,” mener Robbin Harms, der dog erkender, at han er smule mat.

 

”I de kommende dage skal jeg være meget i ro og ikke udsætte mig for skarpt lys. Jeg flyver tilbage til Danmark med rutefly som planlagt og så skal jeg blot tage det meget roligt frem til næste VM-løb. Det finder sted allerede om 2 uger og foregår i Assen i Holland. Der er tale om en bane, jeg kender rigtig godt og som jeg godt kan lide, så jeg håber virkelig at jeg da er klar igen.”

 

Inden sæsonstarten stilede Robbin Harms mod at slutte i Top-3 i dette års VM – til trods for at han oppe imod en hel række fabrikskørere. Heldigvis får danskeren fabriksstøtte fra Honda foruden den hjælp, han modtager fra MC-Hjørnet i København. Det er dog så tidligt på sæson’en at det er svært at forudsige, i hvor høj en grad uheldet får indflydelse på hans sæson-mål.

 

”Egentlig har jeg i år sat mig for blot at nå podiet i hvert eneste løb og ikke så meget satse på VM. Med 2.pladsen på Donington Park forleden ser det jo egentlig godt ud – også selvom jeg lige skal tage den med ro i nogle dage,” slutter Robbin Harms.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP