- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robbin Harms før Valencia:

Sejr er realistisk


SRP – 11. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blot 7/10 sekund skilte Robbin Harms fra sejren i årets tredje afdeling af Supersport VM på Donington Park i England. Løbet fandt sted søndag inden påske og Harms blev nr. 2 i en regulær dyst med de stærkeste kørere. Det har selvsagt givet den 25-årige danske road racing kører blod på tanden, inden 4 afd. af VM køres i den kommende weekend i Valencia.

 

"Jeg var så tæt på sejren i England, som man overhovedet kan komme uden at vinde. Alligevel er mit mål en Top-3, for jeg bliver nødt til at være realistisk," siger Robbin Harms. "Sejr er realistisk, men der er flere kørere, der har bedre materiel og flere ressourcer end jeg har. Og de har naturligvis et bedre udgangspunkt. Men løbet på Donington viste, at vi nu er med helt, helt fremme."

 

Med "vi" mener Robbin Harms regulært "vi".

 

"Teamet fik mindst ligeså meget ud af det fantastiske resultat som jeg selv," forklarer han. "Alle i teamet har arbejdet utrolig hårdt og vi har hele tiden troet på, at det var muligt at arbejde sig helt til tops. Det var ikke bare en 2.plads, den vi fik i England. Det var en 2. plads blot 7 tiendedele af et sekund fra sejren og hvis ikke løbet var blevet sat på stand-by halvvejs på grund af, at nogle af kørerne bag mig kørte af banen, havde jeg vundet. Det er en utrolig tilfredsstillelse for os alle," siger Robbin Harms, der i Supersport VM bakkes op af MC-Hjørnet i København.

 

Robbin Harms resultater er enestående i sig selv. Han ligger nu på en samlet 3. plads i VM, blot 4 VM-points fra 2. pladsen (en sejr giver 25). Men det faktum, at han er den første danske road racing kører nogensinde, der har nået podiet i et Verdensmesterskab, sætter tingene i relief.

 

Indenfor MC-sporten køres der om flere VM-titler i road-racing - på samme måde som der indenfor bilsporten køres om VM både for Formel 1 biler og standardvogne og afvikles en række andre internationale serier for sportsvogne, GP2 racere osv.

 

For Supersport VM, som Robbin Harms deltager i, gælder det, at et topresultat være adgangsbilletten til enten MotoGP eller Superbike, som er de absolutte topserier i Road Racing.

En store forskel på bilsporten og MC-sporten er imidlertid talentmassen. Der er mange, mange flere kandidater til pladserne i motorcykelsportens verdensmesterskaber end i bilsporten

Robbin Harms på 2. pladsen i England i sidste uge: Kun 7/10 sekund skilte ham fra sejren og han er nu 3’er i VM - og superoptimist forud for 4. afdeling af Supersport VM på søndag.


 

– simpelthen fordi omkostnings niveauet i MC-sporten trods svimlende summer stadig er lavere end i bilsporten. Derfor er der i praksis mange flere, der kan føre deres talent ud i livet og det gør konkurrencen meget større.

 

Når Robbin Harms på søndag kører om endnu et topresultat i 4. afdeling af VM, foregår det på Valencia racerbanen i Spanien. Netop Spanien er spækket med talenter og mange af konkurrenterne har særlig stor erfaring fra den spanske Grand Prix racerbane.

"Det generer mig ikke," siger Harms. "Jeg kender banen udmærket, den er ikke min favoritbane, men heller ikke det modsatte, så jeg håber på endnu et top-resultat og satser på en Top-3."

 

Løbet finder sted søndag d. 15. april og kan følges "live" på Eurosport. Racet er programsat til klokken 11:00.

 

VM-stillingen:

1. Kenan Sofuoglu (TUR), 70 pts.

2. Katsuaki Fujiwara (JAP), 43 pts.

3. Robbin Hams (DEN), 39 pts.

4. Fabien Foret (FRA), 38 pts.

5. Kevin Curtain (AUS), 25 pts.

6. Pere Riba (SPA), 22 pts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP