- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VM Supersport:

Robbin Harms:

Tilfreds med syvendeplads


SRP - 4. marts 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den danske Road Racing kører Robbin Harms var tilfreds med syvendepladsen i årets 2. afdeling af Supersports VM, der søndag morgen (dansk tid) fandt sted på den legendariske og meget vanskelige Phillip Island racerbane syd for Melbourne i Australien.

Voldsom blæst til tider af stormstyrke øvede kraftig indflydelse på trænings- og kvalifikationsforløbet, hvor også teknikken drillede og danskeren måtte lade sig nøje med en startposition som nr. 13. I løbet satsede han hårdt på at avancere allerede på første omgang, men overbremsede i et sving, var en tur udenfor banen og kom tilbage på en 24.plads.

"Jeg satsede hårdt i starten, fordi Phillip Island er en meget vanskelig bane at overhale på. Men jeg bremsede simpelthen for sent," fortæller Robbin Harms. "Den slags sker. Heldigvis holdt jeg Honda’en på hjulene og kunne siden køre mig op på 7.pladsen i mål. Det er jeg efter omstændighederne godt tilfreds med."

Robbin Harms, der kører for det svenske team, Stiggy Motorsport og støttes af MC-Hjørnet i København, har ikke præcis fået den sæsonstart, han havde håbet på efter den flotte 5.plads i VM sidste år. Alligevel er han fortsat optimist, ikke mindst fordi han trods stribevis af problemer har været i stand til at forvandle dårlige startpositioner til gode placeringer i mål.

"Det er en helt ny motorcykel, Honda har udviklet til i år," forklarer Robbin Harms. "Den, vi kørte på i fjor, havde teamet benyttet i tre år og den kendte vi rigtig godt. Vi har en god basis og er meget glade for den nye Honda, men mangler at fintune affjedringen – og vi mangler også lidt motorkraft. Vi kender de problemer, der skal løses, vi er i gang med en proces og vi er sikre på, at vi nok skal indhente dem, der er foran," mener Robbin Harms, der fortsat ligger på sjettepladsen i VM efter løbet i Australien.

Næste afdeling af Supersport VM finder sted d. 1. april på den britiske Donnington Park i British Midland.

 


Resultat, 2. afdeling af Supersport VM, Phillip Island, Australien, 4. marts 2007.

 

1. Fabien Foret (FRA), Kawasaki, 33m46,218s

2. Kenan Sofuoglu (TUR), Honda, 33m46,922s

3. Broc Parkes (AUS), Yamaha, 33m48,461s

4. Sébastien Charpentier, Honda, 33m52,633s

5. Katsuaki Fujiwara (JAP), Honda, 34m01,303s

6. Pere Riba (SPA), Kawasaki, 34m01,410s

7. Robbin Hams (DEN), Honda, 34m09,064s

 

VM-stillingen:

 

1. Kenan Sofuoglu (TUR), 45 pts.

2. Fabien Foret (FRA), 38 pts.

3. Katsuaki Fujiwara (JAP), 27 pts.

4. Kevin Curtain (AUS), 25 pts.

5. Pere Riba (SPA), 21 pts.

6. Robbin Hams (DEN), 19 pts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP