- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Robbin Harms på ukendt grund


SRP - 13. juni 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre styrt på stribe. Hjernerystelse og seks skruer i skulderen. Men når enden er god er alting som bekendt godt. Robbin Harms har ikke afholdt sig fra, omgående at springe i sadlen igen og det gav gevinst, da han for et par uger siden scorede en fornem 2.plads i 7. afdeling af Supersport Verdensmesterskabet.

 

Løbet fandt sted på Silverstone racerbanen i England – en bane Robbin kender godt. Men banekendskabet havde han ikke meget glæde af, for det hele druknede i sjask regn. Sådan bliver det næppe i den kommende weekend, hvor danskeren befinder sig på næsten ukendt grund.

 

8. afdeling af verdensmesterskabet finder nemlig sted på Misano racerbanen midt i Italien. Et sted hvor der også er tradition for ekstrem varmegrader på et helt andet niveau, end det, vi har oplevet i Danmark i de seneste dage.

 

”Sidste år kørte vi med saltvandsdrop for ikke at dehydrere for meget,” fortæller Robbin Harms inden søndagens løb. ”Det bliver sikkert det samme i år, men varme har aldrig generet mig, det slår mig ikke ud.”

 

Det gør det sikkert heller ikke, at selvom den 26-årige dansker har været på Misano banen før, kender han alligevel ikke banen.

 

”De har bygget banen helt om,” fortæller Robbin Harms, der i Supersport VM støttes af MC-Hjørnet i København. ”og som om det ikke var nok, skal vi også køre den modsatte vej rundt. Dermed er der reelt tale om en helt ny bane.”

”Flere af de andre har på forhånd testet på den ombyggede bane og de har naturligvis et lille forspring, men det rører mig ikke,” siger Harms. ”Vi gør, som vi plejer og så skal det såmænd nok gå. Mit mål i løbet er som hidtil i år at nå podiet. Men bliver det én højere end sidst gør det da ikke noget,” smiler han.

 

Forud for racet i Misano ligger Robbin Harms på 4.pladsen i VM – 10 points fra 3.pladsen og 12 points fra 5.pladsen. Tingene er så småt ved at skille sig ud i mesterskabet, selvom man kun er halvejs, så trods styrtene er det slet ikke utænkeligt, at danskeren når sit sæsonmål – at slutte VM på en 3.plads.

 

8. afd. af Supersport VM kan følges ”live” på Eurosport – programsat til søndag d. 17. juni klokken 14:00.


 

Stillingen i Supersport VM før søndagens løb:

 

1. Kenan Sofuoglu (TUR), 145 pts.

2. Fabien Foret (FRA), 100 pts.

3. Katsuaki Fujiwara (JAP), 69 pts.

4. Robbin Hams (DEN), 59 pts.

5. Barry Veneman (HOL), 47 pts.

6. Gianluca Nanelli (ITA), 43 pts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP