- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begejstringen kunne ligge på et meget lille sted efter uheldet i Brno. Robbin Harms er dog fortsat på 4. pladsen i Supersport VM med en realistisk mulighed for at nå sæsonmålet, som er en Top-3 i VM.


Robbin Harms i Brno:

”Mit livs løb” – trods uheld


SRP – 22. juli 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks bedste Road Racing kører, Robbin Harms, kæmpede over 17 omgange om 2. pladsen i niende afdeling af Supersport verdensmesterskabet, der søndag eftermiddag fandt sted på Grand Prix banen ved Brno i Tjekkiet. Men på løbets 18. og sidste omgang blev danskeren påkørt af australieren Broc Parkes og i stedet for en podieplacering kom Harms fra Tjekkiet med en stribe bukkede ribben.

 

”Det var mit livs løb,” fortalte en dybt skuffet Robbin Harms efter løbet. ”Weekend’en havde været perfekt, jeg startede fra første startrække og var i Top-3 hele løbet igennem. Da uheldet skete, var jeg foran Broc Parkes, men han forsøgte desperat at komme forbi mig for at erobre 2.pladsen. Jeg bremsede sent inden det næstsidste sving inden målstregen og havde helt styr på det, da Parkes kørte ind i mit baghjul. Jeg holdt balancen, men han fik ikke sin motorcykel væk fra min, den hægtede sig fast i mig og så blev jeg sendt på en lufttur.”

 

Robbin Harms, der i Supersport VM supporteres af MC-Hjørnet i København, ærger sig, men er samtidig fair overfor situationen.

 

”Det var et hændeligt uheld – det vi kalder en ”race accident” – men alligevel hovedrystende. Han må have været virkelig desperat. Jeg selv ville i hvert fald ikke køre ind i en andens baghjul for at vinde en placering. Det var meget, meget dumt.”

 

Det positive ved løbet i Brno var, at danskeren fik vist, at når tingene iøvrigt fungerer – og det gjorde de frem til uheldet – er han ligeså hurtig som tyrkeren Kenan Sofuoglo, der vandt løbet og forventes at bliver verdensmester i år.

 

”Vi lå blot 3 sekunder fra Sofuoglo gennem hele løbet og kunne følge ham, selvom der blev brugt energi på at kæmpe om placeringerne. Det er derfor, at jeg kalder det mit livs løb. Men naturligvis er det utrolig skuffende, at jeg ikke fik den 2.plads.”

 

Under styrtet bukkede Robbin Harms flere ribben.

”Men det er ingenting. Jeg er med igen om to uger, når vi skal køre i England,” siger han.

 

Løbet i Brno blev dermed vundet af tyrkeren Kenan Sofuoglo, som udbyggede sin føring i VM-kampen. Robbin Harms er fortsat på fjerdepladsen i VM, omend afstanden op til japaneren Fujiwara på 3.pladsen er øget med 10 points.

 

Selvom resultatet i Brno var skuffende, var danskeren foran både Fabien Foret og Katsuaki Fujiwara, da uheldet skete. Begge er placeret foran Harms i VM-stillingen og med fire løb tilbage i Verdensmesterskabet er der stadig en realistisk mulighed for at Robbin kan nå sit sæsonmål, som er en Top-3 i VM.

 

Næste afdeling af Supersport VM finder sted d. 5. august på Brands Hatch syd for London. I år er Robbin Harms sluttet på 2. pladsen, begge de gange, han har kørt i England. Næste gang er målet entydigt: At gøre det én placering bedre.

 


 

Resultat, 9. afd. af Supersport VM, Brno, Tjekkiet, 22. juli 2007:

 

1. Kenan Sofuoglo (TUR), Honda, 38m09,132s

2. Craig Jones (GBR), Honda, 38m20,445s

3. Fabien Foret (FRA), Kawasaki, 38m26,659s

26. Robbin Harms (DEN), Honda, + 1 omg.

 

Stillingen i VM efter søndagens løb:

 

1. Kenan Sofuoglu (TUR), 186 pts.

2. Fabien Foret (FRA), 116 pts.

3. Katsuaki Fujiwara (JAP), 87 pts.

4. Robbin Hams (DEN), 70 pts.

5. Antony West (AUS), 66 pts.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP