- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er bare to løb siden at Robbin Harms (tv) blev 2’er på Donington Park – nu er han sat ud af VM-kampen på grund af et brækket kraveben.


Robbin Harms med brækket kraveben:

”En ulykke kommer sjældent alene”


SRP - 28. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”En ulykke kommer sjældent alene.” Det var den danske road racing stjerne, Robbin Harms’ reaktion, da han efter et harmløst styrt på Grand Prix racerbanen ved Assen i Holland fredag måtte konstatere, at kravebenet var brækket.

 

”Styrtet var i sig selv ganske harmløst,” fortæller Robbin Harms, samtidig med at han dog beklager sig lidt over, at skulderen naturligt nok gør ret ondt.

 

”Jeg trænede forud for femte afdeling af Supersport VM, som køres her i Assen søndag eftermiddag. Efter uheldet i Valencia for 14 dage siden var jeg stadig lidt øm i kroppen og kørte med vilje ikke rigtig stærkt. Jeg var stadig i den fase, hvor jeg lige skulle finde ud af, hvordan kroppen reagerede på motorcyklen. Og pludselig lå jeg der.”

 

Der var ingen rigtig forklaring på styrtet, men det var en såkaldt highsider, som indebærer, at køreren kastes op i luften og derfor godt kan ramme asfalten lidt hårdt. Danskeren var uheldig og landede, så kravebenet brækkede – men heldigvis slog han ikke hovedet igen. Det havde måske haft alvorligere konsekvenser på grund af den hjernerystelse, der var resultatet af  styrtet i Valencia.

 

”Det er lidt ærgerligt, for nu er sæson’en slået lidt i stykker,” siger Robbin Harms, der kører for det svenske team, Stiggy Motorsport, bakket op af MC-Hjørnet i København.

 

”Lige nu er skulderen sat på plads i nogle seler og så skal jeg opereres i den kommende uge. Normalt ville jeg så kunne køre allerede ugen efter igen og det passer med det næste løb på Monza.”

 

Netop løbet på Monza d. 13. maj ser Robbin Harms særligt frem til. Hér scorede han en historisk 2. plads sidste år – det var første gang nogensinde en dansk road racing kører opnåede en 2. plads i et VM-løb. For blot to løb siden blev Harms også 2’er -  under VM-løbet på Donington Park i England, hvor han sluttede på 2. pladsen blot 7/10 sekund fra vinderen.

 

Uheldet i Valencia betød i VM-sammenhæng kun, at Robbin Harms faldt fra 3. til 4. pladsen, simpelthen fordi en række af de øvrige topkørere også var uheldige i Spanien. Sker noget tilsvarende i Assen, er der håb om, at Harms VM-ambitioner fortsat vil kunne være i behold. Efter at være blevet nr. 5 i VM sidste år er danskerens sæsonmål i 2007 at slutte i Top-3.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP