- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Christian Markussen:

Med de rigtige gener lykkes tingene


Tekst: Søren Clauding

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ser ud til, at hvis man har de rigtige gener, er chancerne for succes i motorsport ret store. Spørg blot Damon Hill (Formel 1 verdensmester og søn af den tidligere Formel 1 verdensmester Graham), spørg Casper Elgaard (DTC mester og søn af tidligere racerkører og DTC-chef, Peter), Justin Bell (sportsvognskører og søn af den 5-dobbelte Le Mans vinder, Derek).

 

Og a-pro-pos Derek Bell. Han er d. 4.-5. august til Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken i år. Hér er han kun, fordi Ole Markussen som en af ildsjælene i arrangørgruppen arrangerer et motorløb. Og a-pro-pos Ole Markussen: hans søn Christian fører det danske Formel Ford mesterskab, plus alle de andre mesterskaber i klassen, han har kunne komme i nærheden af (på nær det nordiske – hér ligger han 2’er).

 

Christian (21 år) præsenterede i øvrigt en Formel Ford i Fælledparken sidste år. Hér kunne man også se Dan Sunesens danskbyggede Formel Ford. Og det er den, Christian fører mesterskaberne med. Verden er lille.

 

Christian har kørt go-kart til og med sidste år. Han kørte derpå nogle tests og det hele endte op i, at han i år som hoved aktivitet kører det danske


 Formel Ford 1800 mesterskab. Og det går strygende. Spørgsmålet er, om generne har noget med det at gøre. Måske – men opbakningen fra farmand er heller ikke uden betydning.

 

”Det er blot mit første år i Formel Ford 1800, altså væk fra go-karts,” siger Christian Markussen. ”Derfor tager vi tingene som de kommer og næste år er bestemt ikke på plads endnu, men jeg kommer nok til at køre en del udenlands. Det skal man jo,” smiler Christian, vel vidende at han nu er fanget af systemet.

 

Men det gør nok heller ikke så meget, for som Derek Bell engang sagde: ”At være racerkører er den bedste uddannelse, man kan få. Hér lærer man disciplin, økonomi, man lærer at samarbejde, at begå sig, at være målrettet og al det andet, som bringer en retlinet gennem livet. Og det hele går i et gevaldigt tempo.”

 

Christian er naturligvis også i Fælledparken i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix, men ikke nødvendigvis som pilot i en af de gamle racere.

 

”De er ellers ret fede, mange af dem. Jeg håber at jeg snart for mulighed for at prøve en,” siger han.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP