- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

 

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR

2023

på Motorsiden.dk

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk24-timers Le Mans 2023

Dane-train afsporet


Af Søren Clauding – juni 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betegnelsen Dane-train har hængt på Nicki Thiim, Marco Sørensen og Co. over de sidste mange år i Le Mans. I år var kun Marco tilbage, men bilen var fortsat en Aston Martin Vantage, og Le Mans opsætningen lå i hænderne på den blot 19-årige Gustav Dahlmann Birch. Med på holdet var også Jens Reno Møller.

 

Men det varede ikke længe. Som Gustav selv sagde det: ”Der var grønt, jeg satte farten op men ham foran bremsede”. Selvsagt blev den forankørende Cadillac samt Ferrari nr. 21 påkørt og begge biler havnede i autoværnet og havde det ikke godt bagefter. Klokken var da endnu ikke passeret 18 og halvdelen af løbet var på det tidspunkt afviklet under gult flag. Surt.

 

Gustav havde det heller ikke godt. Jo, kropsligt fejlede han ingen ting, men det var hans projekt, han havde gjort det fremragende, er en god racerkører trods sin unge alder. Men om det var en misforståelse, eller at han blot forventede at Cadillac-køreren automatisk ville sætte farten op, nu der blev viftet med grønt flag, står foreløbig hen i det uvisse.

 

Forinden havde hele sektionen op til Dunlopbroen været gulflaget. Der blev flaget grønt præcis under broen og det er et lidt tricky sted, fordi udsynet over bakken under broen er beskedent. Flere andre havde udfordringer af præcis samme grund som Gustavs, men undgik påkørsler.

 

Uheldet kan vel kategoriseres som en race-ulykke, hvor det er svært at give skylden til nogen. Men Dane-train var kørt af sporet for i år. Håber det er på skinner igen til næste år...

Efterskrift: Fejlen var arrangørernes. Flagposterne havde får besked på at give løbet frit ved passagen under Dunlop broen. Alt imens man over radioen gav besked til den forankørende Cadillac, at der fortsat var gult/slow zone. Cadillac'en bremsede og blev ramt af såvel Gustav Birch som Ferrari raceren.


Frontspoileren havde kilet sig ind under autoværnet ved påkørslen.


Få minutter før uheldet så Aston'en sådan ud.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt