- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Michelle Gatting triumferede som "Årets Profil" og har dermed opnået endnu en byggesten i en fortsat flot karriere i motorsport på allerhøjeste niveau.

Dansk Motorsports Award 2023

Fornemme priser til danske motorsportsfolk


Af Søren Clauding – 1. december 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er blevet en årlig tilbagevendende begivenhed, at der sættes fokus på dansk motorsport og sportens udøvere gennem en prisuddeling. Årets ”Dansk Motorsports Award” med CEC Event og den utrættelige Tino Thorsøe i spidsen fandt denne gang sted 30. november hos Porsche Center København, der stillede sit prominente domicil til rådighed i forbindelse med uddelingen af en række priser. Denne gang dog alene med fokus på den firehjulede motorsport.

 

Motorsiden.dk’s redaktør og udgiver, Søren Clauding, indgik i juryen, som havde en vægt på 50 procent af den samlede vurdering. Den anden halvdel var baseret på en åben, offentlig stemmeafgivelse.


Årets prismodtagere blev:

Årets Profil:

Michelle Gatting

Michelle Gatting har som en del af Iron Dames teamet gjort en strålende indsats i World Endurance Championship, hvor holdet sluttede sæsonen med en klassesejr.

 

Årets internationale navn:

Frederik Vesti

Frederik Vesti gjorde en flot figur i Formel 2 mesterskabet, hvor han sluttede på 2. pladsen og undervejs vandt 6 løbs sejre.

 

Årets Team:

GMB Motorsport

GMB Motorsport med Henrik Lundgaard i spidsen har vundet to DM-titler i det forløbne år og markeret sig stærkt på den internationale racer-scene.

 

Årets nationale navn:

Kasper H. Jensen

Kasper H. Jensen vandt sit fjerde danske TCR mesterskab i træk i året, der gik, og har nu 7 DM-titler bag sig.

 

Årets Talent:

Mikkel Gaarde Pedersen

Den blot 15-årige Mikkel Gaarde Pedersen vandt DM i Formel 4.

 

Årets kartingkører:

Victor Wolfsohn

Victor Wolfsohn vandt DM i KZ2 klassen i blot sin første sæson.

 

E-Sport prisen:

Lucas Daugaard

Lucas Daugaard har scoret en række topresultater i flere E-sport kategorier og satser i øvrigt på at vende tilbage til motorsport på de virkelige racerbaner i 2024.

 

Årets Bilsportskører:

Christian Rasmussen

Udnævnt af Dansk Automobilsports Union traditionen på baggrund af Christians Rasmussen mesterskabssejr i Indy NXT, som populært sagt er den amerikanske Formel 2 serie.

 

Tom K Prisen:

Christian Lundgaard

Modtager af prisen, uddelt af Tom Kristensen, på baggrund af det faktum, at Christian Lundgaard er den første danske vinder af et løb i den amerikanske pendant til Formel 1, IndyCar mesterskabet.

 

Porsche Prisen

Morten Buus

Prisen er uddelt af Porsche Danmark til Bastian Buus' far, Morten Buus, der spillet en vigtig rolle og bistået Bastian frem mod sejren i den internationale Porsche Cup i 2023.


KNUS KRÆFT

Under eventet blev der sat fokus på et projekt, søsat af bl.a. Tom Kristensen til fordel for kræftramte børn under overskriften ”KNUS KRÆFT”. Det er muligt at bidrage økonomisk til projektet via MobilePay 656862.

Læs mere om KNUS KRÆFT hér >>>


Henrik Lundgaard modtog flere priser, dels for sit gigant-team, GMB Motorsport, der opnåede mange succes'er i årets løb, dels på vegne af sin søn, Christian Lundgaard, der bl.a. er den første dansker nogensinde, der har vundet løb i den amerikanske IndyCar serie, der er en pendant til Formel 1.


Lucas Daugaard modtog E-Sport prisen efter en flot sæson. Hans mål er ikke desto mindre at vende tilbage fra den virtuelle verden til den "rigtige" verden i 2024.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt