- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Løbets formentlig ældste deltager er den nu 88-årige Harry Lund fra Aabenraa. Her sammen med løbets promoter gennem mange år, den tidligere racerkører, grundlægger af Den blå Avis og dansk importør af bl.a. KIA, MG og Aston Martin biler, Jac Nellemann. I baggrunden Jac Nellemanns yngste datter, Mathilda.


Copenhagen Historic Grand Prix 2023:

Starten er gået til endnu et historisk gaderace


Af Søren Clauding – 4. august 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er Copenhagen Historic Grand Prix 2023 officielt i gang. Det legendariske kulturhistoriske motorsports arrangement løber nu af stablen igen. Og traditionen tro bød byen København med Rådhuspladsen som omdrejningspunkt velkommen til begivenheden, der siden 1996 har vokset sig så stor, at man venter op imod 40.000 tilskuere over de tre dage, hvor løbene finder sted.

 

Der har over alle årene været tradition for, at Københavns Kommune bød deltagerne velkommen ved en lille festlighed inklusive de berømte Rådhuspandekager i Festsalen på Rådhuset, der jo i sig selv er lidt af et stykke kulturhistorie, der kan føres tilbage til indvielsen i 1905. Således også i år. I øvrigt det selvsamme sted, hvor danskerne for kort tid siden fejrede Jonas Vingegaard for sin Tour-de-France sejr og det selvsamme sted, hvor også Tom Kristensen tidligere er blevet hyldet for sine enestående triumfer i 24 timers Le Mans: I Rådhusets festsal såvel som på pladsen foran den statelige bygning.

 

Traditionen tro var der mulighed for forbipasserende at kunne se et udsnit af eksotiske racerbiler og sportsvogne, og måske endda også få en snak fx med de tidligere Le Mans vindere, Tom Christensen og Michael Christensen samt andre mere eller mindre kendte racerkørere, der var til stede under hele arrangementet.

 

Normalt er Hans Kongelige Højhed Prins Joachim også med ved receptionen, men i år har han travlt med at flytte til sit nye job i Washington DC og han deltager da heller ikke i motorløbet. Han vil være savnet, for om nogen har netop Prins Joachim i kraft af det royale element, han over årene har tilført løbet – plus sine glimrende præstationer bag rattet af den historiske Ford Cortina – haft betydning for løbets såvel som Københavns anseelse, i Danmark og ikke mindst internationalt.

 

Efter de første år ved Christiansborg og et smut forbi Holmen blev Copenhagen Historic Grand Prix i en årrække afholdt i Fælledparken, indtil man i 2013 fandt vej til Bellahøj, hvor banen blev anlagt omkring det tidligere Bella Center, der i dag hedder Grøndalscentret. Og der afholdes løbene også i år.Jac Nellemann havde inviteret sin datter Mathilda med til festlighederne på Rådhuspladsen og de fulgtes da også tilbage til Bellahøj i en MG af ældre dato.

 

To gange Le Mans vindere i København: Michael Christensen og Tom Kristensen. Begge kører Race for Riget. Tom Kristensen kører en Lamborghini Huracan Super Trofeo.


Le Mans vinder og Porsche fabrikskører Michael Christensen sammen med Thomas Wulff, racerkører, TV-kommentator m.m. begge byder de køreturer til fordel for Rigshospitalets BørneUnge program lørdag og søndag under temaet "Race for Riget". Wulff kører BMW'en på billedet - en M2 model. Christensen kører en Porsche 718 Cayman GT4 RS.

 


Der køres ikke Royal Pro-Am ved CHGP i år. I stedet har den tyske serie Tourenwagen Legends fundet vej til Danmark. Bilen på billedet er en BMW M3 E30, som køres af Kasper Aaskov og Harald Grohs.

 

Stemningen var god på Rådhuspladsen - det kan Dansk Automobil Sports Unions tidligere præsident vist skrive under på.


Et lille udpluk af deltagerne ved velkomst receptionen på Københavns Rådhus: Fra venstre: Michael Christensen (Porsche fabrikskører i bl.a. Le Mans), Tom Kristensen (9-foldig Le Mans vinder plus et CV, så langt at selv de vigtigste milepæle vil fylde flere sider), Michael Katz Krefeld (forfatter, bilentusiast og deltager ved CHGP), Lars Weiss (1. Næstforperson for Københavns Borgerrepræsentation) samt Jac Nellemann (promoter af CHGP, dansk importør af bl.a. KIA, MG og Aston Martin - og tidligere racerkører også med fødderne indenfor i Formel 1).


Jac Nellemann på talerstolen i Festsalen på Københavns Rådhus.


1. Næstforperson for Københavns Borgerrepræsentation bød velkommen på Københavns Kommunes vegne.


Forfatter, bilentusiast og CHGP deltager, Michael Katz Krefeld, bød på vegne af begivenheden velkommen i et fremragende causeri på højere niveau. Han er ikke forfatter for ingenting. Og bagefter gik turen tilbage til Bellahøj i hans Lotus Elan med hustru Liz ved sin side.


Harry Lund er på det nærmeste fast inventar ved Copenhagen Historic Grand Prix. Han kører en Auto Union fra 1945. Og kørte den selvfølgelig også til og fra Rådhuspladsen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt