- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018

på Motorsiden.dk

 

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bringer vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID, DUNLOP og TOTAL


Fernando Alonso kører under den berømte Dunlop bro, et af ikonerne i Le Mans, for første gang på den officielle testdag og kvitterede for Toyota ved at sætte dagens hurtigste omgantstid.


24 timers Le Mans 2018: Testdagen bekræftede forventningerne: Fernando Alonso hurtigst i Toyota


Af Søren Clauding - 4. juni 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionen tro køres der en slags shake-down test forud for 24-timers Le Mans. Den test fandt sted søndag d. 3. juni, og gav en vis indikation af styrkeforholdet. I år kan man som team/deltager bliver straffet, hvis man skjuler ens fartmæssige potentiale, så der er en vis sandsynlighed for, at testdagen i hvert fald fartmæssig genspejler virkeligheden.

 

Ikke uventet var den tidligere dobbelte Formel 1 verdensmester, Fernando Alonso, hurtigste mand på banen i tiden 3m19,066s. Det var dog nok lidt af en tilsnigelse, man har givetvis optimeret Toyota TS 050 Hybrid raceren, så netop Alonso ville være hurtigst (det giver de bedste overskrifter), men overraskende var det, at Rebellion nr. 3 var næst hurtigst, blot 0,6 sekunder efter Toyota’en. Det dokumenterer, at selvom Toyota er det eneste fabriksteam i klassen – og glem ikke, at de stiller kun op med to biler – får de ikke blot lov til at køre med sejren.

 

Det samlede resultat og de tilhørende statistiske opgørelser kan downloades her på siden samme med den officielle deltagerliste.

 

Dansk Aston Martin totalskadet

Set med danske øjne var testdagen ret dramatisk. Marco Sørensen kolliderede 50 minutter inden afslutningen på formiddagens test-session med Harrison Neweys Dallara-Gibson LM P2 racer og totalskadede sin Aston Martin Vantage GTE. Ulykken skete på det meget hurtige afsnit mellem Mulsanne og Indianapolis kurverne, men heldigvis slap Marco Sørensen uskadt fra de voldsomme kræfter, hans krop naturligt nok udsættes for.

 

Det er nu planen, på grundlag af en af de Aston Martin Vantage, som skulle have deltaget i Aston Martin Racing Le Mans Festival lørdag formiddag inden løbet (heldigvis er der masser af Aston’er i Le Mans, også i år), at gøre en GTE racer klar, så det danske hold, som også inkluderer Nicki Thiim og englænderen Darren Turner, er køreklar, når den officielle træning påbegyndes onsdag eftermiddag d. 13. juni.

 

De danske ”resultater”:

Sidste års nr. 3 i LM P2 klassen (indtil bilen blev diskvalificeret) David Heinemeier-Hansson var højest placerede dansker i sin nr. 34 Ligier JSP217-Gipson med 28. tid (18. hurtigst i klassen). David er den eneste dansker, som deltager i en prototype, hvor det igen er værd at bemærke, at forskellen på en LM P2 og en LM P1 racer er beskedne 9 sekunder pr. omgang (de to hurtigste tider sammenlignet).

 

I LM GTE Pro klassen var Michael Christensen den højest placerede dansker i Porsche 911 RSR nr. 92 med 37. tid (nr. 7 i klassen). Jan Magnussens Corvette nr. 63 blev klassificeret som nr. 41 (nr. 11 i klassen). I GTE Am klassen var Porsche nr. 59 med bl.a. Christina Nielsen i cockpittet nr. 59 og næst sidst i klassen. Pga. uheldet blev Marco Sørensen og Nicki Thiim klassificeret som nr. 58 og sidst i klassen.

 

MEN: Det er værd at bemærke, at testdagen ER en testdag, hvor de opnåede omgangstider på ingen måder tæller med ved årets 24-timers Le Mans. Det handler om at afprøve bilerne, få racerbanen ind under huden, foretage ændringer, eksperimenter osv. med det mål at opnå det bedst mulige resultat, når det for alvor går løs d. 16.-17. juni.


David Heinemeier- Hansson er med igen, på ny i en LM P2 racerbil

Deltagerliste, 24-timers Le Mans 2018

 

Resultater, testdagen 3. juni 2018


Fernando Alonso har taget Le Mans med storm.

 

Så pæn var Marco Sørensen og Nicki Thiims Aston Martin Vantage GTE racer, da den for nylig var udstillet på Genève Motor Show. Og nej, vi har ingen fotos af bilen efter uheldet på testdagen, hvor den blev totalskadet. Heldigvis slap Marco Sørensen for videre tiltale.

 

Michael Christensens Porsche 911 RSR var hurtigst blandt de dansk kørte GTE biler under testdagen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt