- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2018 Copenhagen Historic Grand Prix

Formel 1 i rå mængder


Af Søren Clauding – 27. juli 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formel 1 i Københavns gader har trukket overskrifter i det sidste års tid. Indtil videre er det ikke blevet til så meget, men det handler alene om nutidens Formel 1. Faktisk vil ét af højdepunkterne ved dette års Copenhagen Historic Grand Prix, som finder sted på racerbanen ”Bellahøj Park d. 4.-5. august” være et af verdens største Formel 1 felter.

 

Faktisk er der anmeldt ikke færre end 45 historiske Formel 1 racere fra tiden op til 1966. Det kan godt være, at de ikke er ligeså hurtige som nutidens strømlinede monsterracere, men de er mindst ligeså spektakulære.

 

Det er den historiske Formel 1 serie, HGPCA ”Historic Grand Prix Cars Association”, som står for deltagelsen, og der er så mange biler til start, at de bliver splittet op i to klasser for overhovedet sikkerhedsmæssigt forsvarligt at kunne køre i København.

 

Damon Hill skal køre

Næsten samme årgang Formel 1 kører gæster også København. Ingen ringere end den nu 57 årige Damon Hill, Formel 1 verdensmester i 1996 og søn af den tidligere dobbelte Formel 1 verdensmester Graham Hill (som dog mistede livet ved en flyulykke i 1975), kommer til København. Ikke for at køre raceren på billedet ovenfor (som var den han vandt mesterskabet i – den er faktisk ikke endnu kategoriseret som en veteranbil) og heller ikke for at køre en af de biler, der racede rundt på alverdens Grand Prix baner, da Damon var dreng – men for at køre Royal Pro Am.

 

Damon Hill får i øvrigt kompagniskab af en anden tidligere Formel 1 kører og Le Mans vinder, Mika Salo fra Finland. Og mere aktuelt stiller også årets klassevindende Le Mans-kører, Michael Christensen til start, dog ikke i Le Mans vinderbilen, men i en klassisk 911. Den lyserøde Le Mans Porsche vil dog være på Bellahøj, hvor den også søndag formiddag vil kunne ses for fuld udblæsning med den seneste danske Le Mans vinder bag rattet

 

Kevin Magnussen, Tom Kristensen & Co.

Og så vil man i den rekordstore menneskemængde også med lidt held kunne få et glimt af Kevin Magnussen, såvel som den 9-dobbelte Le Mans sejrherre, Tom Kristensen.

 

Listen over de tilmeldte biler finder man på CHGP’s hjemmeside, men ud af kørersammensætningen i Royal ProAm sendes der kraftige signaler om racets enestående niveau:

 

Tom Kristensen skal køre Lotus Cortina sammen med Prins Joachim. Prinsens team-kollega, Oscar Siesbye, deler sin Cortina med Mika Salo. Den tredje af teamets biler skal køres af Martin Berner – sammen med Damon Hill. Aston Martin team-generator Jan Struve skal også køre Cortina og så får Peter Elgaard (ja, ikke Casper Elgaard) comeback i en Cortina med Christoffer Nygaard som holdets anden kører. Michael Christensen deler bil med Jesper Blom og minsandten om ikke CHGP’s promoter og ejer, legendariske Jac Nellemann også skal køre race, det sker i en Cortina på skift med Johan Schwarts.


Jac Nellemann skal køre med i sit eget race.

 

Kevin Magnussen er med i CHGP på ny.

Hør interviewet med CHGP direktør Jens Peter Lange - podcast


Damon Hills VM-bil fra 1996 kommer IKKE ud at køre i  København, men det gør manden, der tog titlen det år. Damon Hill er et af Formel 1 historiens helt store navne og den første søn af en Formel 1 verdensmester, der selv kørte titlen i hus.

 

Mika Salos Toyota TF102 kommer heller ikke ud at køre på Bellahøj, men Salo gør. Mika Salo vandt i øvrigt klassesejre på Le Mans i 2008 og 2009.

 

Michael Christensen efter sejrs ceremonien i Le Mans i år. Han kører demorunder i vinderbilen (nedenfor).

 

Tom Kristensen kører igen i år Royal ProAm med Prins Joachim i prinsens Ford Cortina Lotus.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt