- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017

på Motorsiden.dk

 

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bringer vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres  TOYOTA HYBRID, DUNLOP og TOTAL


En påkørsel af en Corvette (og det var ikke den i billedet) og så var Michael Christensens Porsche 911 RSR sendt ned bagest i feltet: Punktering på alle fire hjul - og nej, han kører ikke på Dunlop! Men han er tilbage igen og på en flot 3. plads i GT-klassen


2017 24-timers Le Mans: GT-danskernes kvaler


Af Søren Clauding - søndag 00:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skulle være så godt, og det var det også, men så begyndte det at gå skidt for de danske deltagere i LM GTE Pro klassen.

 

Nicki Thiim fik først i løbet kørt sin Aston Martin Vantage op på en fornem førsteplads, som Marco Sørensen siden gjorde sit bedste for at fastholde.

 

Men en punktering med 300 km/t indebar, at selvom det heldigvis endte uden skader på bilen, var Aston raceren sendt det meste af en omgang bagud og så begyndte der en sej kamp for at rykke opad i rækkerne, hvor det virkelig kun er marginaler, der skiller kørerne.

 

Michael Christensen var også uheldig. Hans Porsche 911 RSR, med  Dirk Werner bag rattet, blev ramt af en Corvette, punkterede på alle fire hjul og så var han også sat bagud.

 

Også Jan Magnussen punkterede med sin Chevrolet Corvette C7.R, og derfor er der lige pludselig ingen danskere helt fremme i klassen for de professionelle GT-kørere.

 

Den føres i skrivende stund af selvsamme Aston Martin racer, som startede fra pole position og som Nicki Thiim kørte fra. Den køres i øjeblikket af Daniel Serra og følges af Ford GT nr. 67 med Harry Tincknell bag rattet.

 

Michael Christensen er bedste dansker

Bedste bil med danskere på holdet er trods problemerne Michael Christensens Porsche 911 RSR og det er danskeren, der kører den her i midnatstimerne, hvor man indtil videre kan glæde sig over en god 3. plads.

 

Næstbedste "danskerbil" er netop Aston Martin raceren med nr. 95, altså den, som Nicki Thiim kører sammen med bl.a. Marco Sørensen. Det er sidstnævnte, der kører bilen nu, hvor man så småt er ved at nyde fordelen ved de helt nye Dunlop dæk. Den lille finesse er det spændende at se udviklingen af henover natten. De to har sammen med team kollegaen Richie Stanaway formået at bringe VM-bilen op på 4. pladsen i klassen.

 

Jan Magnussen har stadig et efterslæb og ligger lige nu på 7 pladsen, men er på omgangshøjde med den førende bil. Ingen skal påstå, at det ikke er tæt i LM GTE Pro.

 

Christina er avanceret

I LM GTE Am har Ferrari 488 GTE raceren med bl.a. Christina Nielsens i bilen og ikke mindst ved hendes hjælp kørt sig op på 7./8. pladsen - det skifter lidt med pitstop sekvenserne, men det er ret godt kørt, når man husker på at startede allerbagest. 

Nicki Thiim og Marco Sørensens Aston Martin kører hurtigt lige nu og ligger på 4. pladsen. Over natten vil den placering udmærket kunne blive forbedret.

 

Michael Christensen er kommet godt tilbage og er bedste dansker i LM GTE Pro på en flot 3. plads.

 

Jan Magnussen ligger på 7. pladsen i GTE Pro klassen i sin Corvette.

 

Christina Nielsen og hendes team er avanceret til 7./8. pladsen i GTE Am klassen.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt