- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest: Kia cee’d 1,4 Motion

Facelift under huden


Tekst: Søren Clauding – januar 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ”facelift” plejer at betyde kosmetiske indgreb og ikke andet. Men på den nye årgang Kia cee’d er man også gået under huden.

 

Vi har prøvet den mindste version, målt på motor og udstyr. Og visuelt er Kia kommet et stort skridt fremad med cee’d’en. Den har fået ny front, som er virkelig klædelig og yder bilen langt mere retfærdighed end den hidtidige. Det er langt mere modent, langt mere tidsrigtigt.

 

Lyddæmpet

Under huden på Kia cee’d har man bl.a. arbejdet med lyddæmpningen og den i forvejen vibrationssvage 1,4 liters benzinmotor er blevet endnu mere tyst efter at man målrettet har søgt at dæmpe støjniveauet. Nu er det mere end rigtig godt.

 

Indvendig har den nye årgang cee’d også fået en overhaling. Interiørdesignet synes inspireret af Honda, især rattet, men det skal nu ikke komme Kia til last, for netop rat og de bagvedliggende instrumenter er et af de yderst designmæssige vellykkede elementer ved bl.a. Honda Civic.Stærk pris

Derimod er Kia cee’d prismæssigt stærkt stillet, prisen på den prøvekørte cee’d 1,4 Motion er 180.000 kroner. Bilens rummelighed og ikke mindst 1,4 liter motorens smidighed og trækvillige 90 hestekræfter gør den til et usædvanlig godt køb.Bagsædepladsen er unik, de udvendige mål taget i betragtning, og det skyldes ikke, at den er blevet 2 cm længere end den hidtidige model.Affjedringen er, sådan som det opleves, ikke væsens forskellig fra den hidtidige, men kørselsmæssigt er man nu assisteret af Hillstart Assist, som holder bilen på bremsen, mens man sætter i gang på vej op ad en bakke.

 

Flot udstyr

Radioen kan betjenes fra rattet, aircondition er standard og Idle Stop & Go, ikke mindst, som er med til at sikre en ualmindelig fornuftig benzinøkonomi på 18,2 km/l. Et tal, der naturligt nok ikke holder helt i praksis, ikke for os i hvert fald, bl.a. fordi ISG ikke er i funktion ved de lave vintertemperaturer.


Unik garanti

Sidst men ikke mindst blev den enestående 7-års garanti introduceret på Kia cee’d og siden har Kia valgt at samtlige modeller i modelprogrammet skal have den samme garanti. Det er udtryk for, at Kia tror på sine produkter og vil stå ved dem. Efter nogle års erfaring med cee’d har man taget dette skridt og det borger virkelig for kvaliteten.


Modelnavn:

Kia cee’d 1,4 Motion

Listepris:

Kr. 179.999 (plus kr. 5000 for anden farve end hvid eller rød)

Motor:

4 cyl. 1,4-l benzinmotor. 90 hk.

Præstationer 0-100 km/t/topfart/ benzinøk/ CO2 udledning:

13 sek/ 180 km/t/ 18,2 km/l/ 132 g/km.

Længde

4,26 m

Bagagerum:

340 liter

Diverse:

ABS med EBD. ESP. 6 airbags. Fjernbetjent centrallås. Aircondition med køling af handskerum. El-sideruder for. Multijusterbart rat. Ratbetjent audio. Multijusterbart førersæde. Isofix. USB/AUX tilslutning til audio.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt