- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kia Carens 2,0 CRDi

Plads til syv på ingen plads


Tekst: Søren Clauding – maj 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med de nye afgiftsregler udrinder muligheden for ved hjælp af autocampere at få billig passagerplads. Men fortvivl ikke – for der findes alternativer, som nu ikke er så ringe endda.

 

Kia er et af de bilfabrikater, der må give afkald på salget af den store Carnival Camper med plads til seks personer. Samme fabrik er imidlertid parat med et andet alternativ som er mindre – men oven i købet byder på flere siddepladser. Og prisen er til at have med at gøre: Små 270.000 kroner for den billigste model (med priser tilrettet de nye afgiftsregler, som de ser ud inden endelig vedtagelse) og 300.000 for den billigste version med brændstof besparende dieselmotor. De priser er endda lidt under priserne for Carnival camper.

 

Tilgængelige bagsæder

Kia Carens er intet mindre end plads til syv på ingen plads. Stort set. For den måler trods alt 4,54 meter i længden og det er nogenlunde det samme som et par andre 7-sædere på markedet. Men de syv siddepladser i Carens er ret tilgængelige. Man skal godt nok ikke være over 90 år gammel og overvægtig, men de fleste mennesker vel have let ved også at komme ind på de to sæder, der udgør bageste sæderække – det har Kia gjort rigtig godt.

 

En smule upraktisk er det, at skal man hjælpe sig selv ud af bilen fra de bageste sæder, skal man lige have fat i bøjlen under sædet på den midterste sæderække, for at skubbe det frem. Når det så er gjort er udstigningsforholdene til gengæld ret gode.

 

Fin benplads

Desuden er benpladsen også rimelig helt bagtil, hvorimod benpladsen på de tre midterste sæder næsten er virkelig gode.De syv gode siddepladser opnås på bekostning af bagagepladsen – der er ingen bagageplads overhovedet, når alle syv sæder er i brug. Men folder man det ene af de bageste sæder ned – og det sker på maks. 2 sekunder – så efterlader det et plant gulv og så er bagagepladsen udmærket. I den situation har man seks siddepladser – præcis som i en Carnival Camper.

 

Let at håndtere

Carens har mange andre fordele. I kraft af sin størrelse er den lettere at finde parkeringsplads til. Den håndteres også lettere i trafikken, den har bedre køreegenskaber og er i mange sammenhænge simpelthen nemmere at have med at gøre.

 

Den er også mere økonomisk. I diesel udgaven kører den over 16 km/l og benzinversionen går mere end 12 km/l. Derved er den løbende ejerafgift næsten den samme, uanset motorvariant.

 

Kia Carens er i øvrigt udtryk for den stejle udviklingskurve, Kia har befundet sig på gennem de seneste år. Den er markant bedre end forgængeren og er fuldt konkurrencedygtig med tilsvarende biler fra eksempelvis Peugeot, Opel og Renault.

 

Støjsvag

Foruden de gode køreegenskaber udmærker den sig også ved at være meget støjsvag. Dieselmotoren ude fortil er både trækvillig, meget enkel og så lydløs, at vi forfalder til at påstå, at det er den mest lydløse dieselmotor, vi har oplevet i den type bil. 140 hestekræfter yder den – imponerende, fordi den samtidig er brændstoføkonomisk – og momentkurven, som er betydningsfuld, når det handler om dieselmotorer – er bred og flad, præcis som den skal være, når den er bedst.

 

Stabiliteten er god og man får meget hjælp fra servostyringen, som er utrolig selvoprettende. Slipper man rattet, kører bilen øjeblikkelig lige ud.


Bagpartiet er harmonisk og har sin egen karakter.

 

Med alle sæder i brug er der ikke megen bagageplads.

 

Med blot er enkelt bagsæde lagt ned stiger bagagepladsen markant.

 

Med blot tre sæder i brug har man oceaner af plads.


 

Det er måske lidt for meget af det gode, men det gør langturen afslappende på samme måde som en fast men komfortabel affjedring. Gode store sidespejle er også med til at gøre langturen afslappende – det samme er et udmærket udstyrsniveau.


Model:

Kia Carens 2,0 EX D 7 sæder

Listepris efter forventet afgiftsændring

Kr. 319.843

Motor:

4 cyl. 2 l. turbodiesel common-rail. 140 hk – 305 Nm ved 1800-2500 o/min. 6 gear

Præstationer 0-100 km/t/topfart/

brændstoføk:

11 sek/187 km/t/

16,3 km/l

Længde:

4,55 m

Bagagerum:

332-762 liter.

Diverse:

ABS. ESP. EDS. ASR. 6 airbags. Højdejusterbart læderrat. Klimaanlæg. Fjernbetjent centrallås. El-justerbare sidespejle m. varme. El-ruder for og bag. Sædevarme. 7 justerbare nakkestøtter. Isofix. Tagræling. 5 års ubegrænset garanti.

Link til importøren


Førerpladsen er ikke et vidunder i designkunst men den er funktionel og overskuelig.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt