- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Biltest: KIA Rio 1,2 5d Limited

KIA satser på udstyr


Af Søren Clauding – juli 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er mange veje at gå, hvis man gerne vil tage markedsandele fra konkurrenterne: Man kan bl.a. sænke prisen – eller man kan give kunderne mere for pengene. KIA har valgt det sidste, bl.a. med succesmodellen, KIA Rio. Her kan man i skrivende stund købe en Rio i den såkaldte Limited version, hvor man får udstyr for 45.000 kroner for en merpris på blot 5000 kroner.

 

Udgangspunktet er en helt almindelig KIA Rio med Comfort-udstyr. Sådan en koster normalt 145.000 kroner. Det er i forvejen en af de mest veludrustede Rio-varianter og den byder på, foruden 5 døre (den billigste Rio koster 110.000 kroner, men den har alene én dør i hver side og basisudstyret ”Base”), også aircondition, el-ruder for og bag, bedre sædebetræk, armlæn mellem forsæderne og et kosmetisk lidt anderledes udseende plus basisudstyret, som bl.a. omfatter multijusterbart rat, fjernbetjent centrallås, USB og AUX indgange og hill-start assistent.

 

Tilføjes skal det også, at KIA Rio for nylig fik en ansigtsløfting, som strammede designet lidt op i forhold til forgængeren.

 

85 hestekræfter

I motorrummet ligger en 85-hestes 1,2 liters benzinmotor, hvormed man kan køre 21,3 km/l og derved slipper man med kun at betale 620 kroner i årlig ejerafgift. Den er lyd- og vibrationssvag men gør ikke KIA Rio til nogen hurtigløber. 100 km/t nås på 13,1 sekunder, topfarten er 168 km/t, men ved hastigheder over 110-120 km/t sker der ikke så forfærdelig meget, når man træder på speederen. Men det er fælles for alle biler i den kategori.Hvad der til gengæld ikke er fælles, er rigtig gode køreegenskaber (som lægger op til flere motorkræfter) og så det ekstraordinære udstyr.

 

For 5000 kroner oveni…

For blot 150.000 kroner får man foruden førnævnte eksempler også fartpilot med –begrænser, sædevarme på forsæderne, klimaanlæg, regnsensor, som igangsætter vinduesviskerne, når det begynder at regne og en sjov ting, som KIA kalder ”privacy glass”. Det er kraftigt sort-tonede ruder i bagdørene, som gør det stort set umuligt udefra at se ind i kabinen.Bluetooth hører også med i Limited-udstyret, læderrat (og lædergearknob), el-sidespejle og 16” alufælge ligeså. Tågeforlygter (næsten uundværligt i tæt tåge), p-sensorer bagtil (stor fordel, for udsynet bagud er noget begrænset) og lys i makeup spejlene hører også med. Alt det fås altså for en merpris på beskedne 5000 kroner.


16" alufælge er standard i Limited-udgaven. testbilen var udrustet med 17" alufælge (merpris: kr. 10.000) og lavprofildæk - det giver en mere direkte føling med kørebanen.


Tilstrækkelig maskinkraft

Med til historien hører også et regulært bagagerum på 288 liter i den 4,05 meter lange bil og ikke mindst, at man må køre med en anhænger på 900 kg – hertil rækker de 85 hestekræfter. Det tal skal måske især ses i forhold til, at de mindre biler typisk er stærkt handikappet, når det gælder anhængervægt, hvis de overhovedet må trække en.

 

Rio Limited fås alene med 85-hestes benzinmotor. Hvis man ønsker flere hestekræfter, kan man for 20.000 kroner oveni få en 109-hestes benzinmotor, men det er uden Limited udstyr og er som sådan en helt anden sag.

 

Sidst men ikke mindst: Der ydes som altid ved køb af KIA biler 7 års garanti eller op til 150.000 km, afhængig af hvad der indtræder først.


Andre KIA prøvekørsler – find dem hér >>>


 


Model:

KIA Rio 1,2 5d Limited

Listepris:

Kr. 149.990.

Motor og transmission:

4 cyl. 1,2 l benzinmotor. 85 hk. 121 Nm/4000 omdr./min. 5 M/T. Stop&Go.

Præstationer acceleration/ topfart/

Brændstoføk/ CO2 udledning:

13,1 sek./ 168 km/t/ 21,3 km/l / 109 g/km

Længde:

4,05 m

Bagagerum:

288-923 liter

Diverse:

ABS. EBD. ESP. 16” alufælge. Tågeforlygter. 6 airbags. Hillholder. Lysføler. Fjernbetjent centrallås. Fartpilot med –begrænser. Klimaanlæg. El-justerbare indklappelige sidespejle m. varme. Privacy Glass. Multijusterbart læderrat. El-sideruder for. Højdejusterbart førersæde. Sædevarme. 2 X Isofix. USB, AUX og Bluetooth. Regnsensor. Tyverialarm. P-sensor. 7 års garanti.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt