- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet og se det større


Genève Motorshow 2013: Længe ventet, nu er den her:

Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C


af Søren Clauding - marts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den har været længe undervejs, det har skærpet appetitten, men nu er den her: Den lille 2-personers kompakte Alfa Romeo supersportsvogn ved navn 4C.

 

I maskinrummet ligger en 1750 ccm 4-cylindret  turbomotor på 240 hk, samme motor som findes i Giulietta Quadrifoglio Verde (læs testen af Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde hér >>>). Men 4C vejer kun 895 kg, hvilket betyder meget bedre præstationer.

 

Det er en omfattende anvendelse af eksotiske materialer som f.eks. carbon fiber, der har været med til at holde vægten nede.

 

Lidt specifikationer: 0-100 km/t på 4,5 sekunder, topfart på 250 km/t - tallene taler deres eget sprog. Bilen har centermotor og måler lige godt 4 meter i længden. Desuden garanterer Alfas TCT - en unik dobbelt tørkoblingstransmission samt Alfa DNA-vælgeren for, at man kan tilpasse køreoplevelsen sit umiddelbare ønske.

 

Navnet C4 har reminiscenser tilbage til 8C og 6C, legendariske Alfa sportsvogne fra 1930'erne og 40'erne med 8-cylindrede og 6-cylindrede motorer. 4C har naturligvis blot 4 cylindre, men den udmærker sig også ved kun at besidde 4 kg pr. hestekraft.


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt