- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

Opel Zafira Tourer Concept.


Genève Motorshow 2011:

Verdenspremiere på Opels Zafira Tourer og produktionsklar Ampera


Tekst: Søren Clauding – marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

Efter den nye Opel Meriva med den revolutionerende dørsystem, hvor de bageste sidedøre er baghængslede og åbner fremad, kunne man måske have ventet, at den nye Opel Zafira, der som koncept har verdenspremiere på Genève Motorshow, ville videreføre denne tankegang. Det er imidlertid ikke tilfældet.

 

”Den nye Zafira har plads til 7 personer,” fortæller Opels danske PR-chef, Erik Morsing. ”Det stiller andre krav til adgangen til den bageste sæderække og umuliggør den baghængslede sidedør. Til gengæld har man udviklet et avanceret sædesystem for den midterste sæderække, som gør indstigningen til bageste sæderække lettere.”

 

Koncept-Zafira’en i Genève forventes til 95 procent at være identisk med den bil, som sættes i serieproduktion, ikke mindst hvad angår det karakteristiske frontparti, som i øvrigt minder meget om det, man ser på el-bilen Ampera. Og på IAA i Frankfurt dette efterår vil den produktionsklare Zafira have verdenspremiere, hvorefter den forventes at være på markedet i Danmark i december i år.

 

Opel Ampera er nu klar til serieproduktion og den produktionsklare bil har verdenspremiere i Genève. Ampera kører på elektricitet ligesom andre el-biler og batteriet giver den en rækkevidde på mellem 40 og 80 kilometer. Men i modsætning til andre elbiler medbringer den sin egen ligge generator i form af en benzinmotor, der kan fortsætte med at producere strøm, når batteriet er tomt. Derved kan man fortsætte med at køre, så længe der er benzin på tanken. Men bilen drives fremad af el-motoren, uanset hvordan batteriet lades op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel Zafira Tourer Concept: Verdenspremiere i Genève. Bemærk det usædvanlige tiltag med mandlige modeller!

Opel Ampera: Verdenspremiere klare til serieproduktion.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt